Απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου στις ανακρίβειες της παράταξης ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, για τις πεζογέφυρες

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή το περιεχόμενο της νέας ανακοίνωσης που εξέδωσε η Δημοτική Κίνηση ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ , σχετικά με το έργο των δύο πεζογεφυρών που ήδη έχουν κατασκευαστεί στο Δήμο Αμαρουσίου, αλλά και για τις δύο επιπλέον που η σημερινή Δημοτική Αρχή διεκδικεί χρήματα από την Πολιτεία για την κατασκευή τους, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:


Πρώτον, δεν μας τρομάζουν οι απειλές περί προσφυγής στον Εισαγγελέα. Η διαφάνεια και η νομιμότητα σε όλα τα στάδια σχεδιασμού και εκτέλεσης των έργων που έχουν γίνει από τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου είναι αδιαμφισβήτητη. «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», λέει ο σοφός λαός μας.


Δεύτερον, ακόμη και η ίδια η δημοτική παράταξη που καταγγέλλει τη Διοίκηση, παραδέχεται έστω και έμμεσα, ότι υπήρξε διαφάνεια στο συγκεκριμένο έργο. Κι επειδή υπήρξε διαφάνεια, προβάλλει τον παράλογο ισχυρισμό πως «η διαφάνεια δεν εξασφαλίζει από μόνη της τη νομιμότητα και πολύ περισσότερο την ηθική». Αν δεν την εξασφαλίζει η διαφάνεια τη νομιμότητα, ποιος τη διασφαλίζει; Η προσωπική άποψη των στελεχών του ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ; Είναι σοβαροί όσοι υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις, κόντρα σε κάθε λογική;


Τρίτον, σε ποιο Πανεπιστήμιο διδάχθηκαν «οι φωστήρες» του ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ότι το κόστος ενός έργου, όπως η κατασκευή μιας πεζογέφυρας, αποτιμάται με το κιλό; Τι είναι οι πεζογέφυρες, ζαρζαβατικά; Δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι πεζογέφυρες είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο από ένας σωρός με σίδερα; ότι είναι κατασκευές με διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, με διαφορετικό συμβατικό αντικείμενο, με διαφορετικό μέγεθος εδράσεων, κλπ.;


Τέταρτον, η σημερινή Διοίκηση, έχοντας αντιληφθεί τις πραγματικές ανάγκες της πόλης και των κατοίκων, προγραμματίζει την κατασκευή δύο ακόμη πεζογεφυρών , στη Λ. Κηφισίας απέναντι από το 1ο Γυμνάσιο- Λύκειο και στο ύψος της Λ. Κηφισίας με την Α. Κωνσταντίνου. Για τις απαραίτητες αυτές πεζογέφυρες, που θα καταστήσουν ακόμη πιο ασφαλείς τις μετακινήσεις κατοίκων και κυρίως μαθητών στις δύο πλευρές της πόλης μας, διεκδικούμε χρήματα από την Πολιτεία. Δυστυχώς όμως κάποιοι συμπολίτες μας, όπως η παράταξη ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, αδιαφορούν για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και προσπαθούν να ακυρώσουν την προσπάθεια μας, χρησιμοποιώντας συκοφαντίες. Τους απαντάμε ξεκάθαρα ότι θα ξεπεράσουμε κι αυτά τα εμπόδια που πάνε να μας βάλουν και θα προχωρήσουμε.


Το έργο της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου θα συνεχιστεί, προς όφελος όλων μας, ΚΟΝΤΡΑ σε όσους βάζουν το μικρο-παραταξιακό τους συμφέρον , πάνω από το συμφέρον της τοπικής μας κοινωνίας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο