Απάντηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλη Κόκκαλη

Print Friendly, PDF & Email

Κύριε Καραμέρο, Πρωτοχρονιά έρχεται, όχι Πρωταπριλιά

Αφού πέταξε το χρώματος “καναρινί” γιλέκο με το οποίο γυρνούσε πριν από μερικές μέρες  από κανάλι σε κανάλι ο  αντι- περιφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής Γ. Καραμέρος, αποφάσισε λίγο πριν την Πρωτοχρονιά να φορέσει την “κόκκινη στολή” του Άγιου Βασίλη και να επισκεφθεί το Γενικό Γραμματέα Υποδομών.

“Το δώρο που μας φέρνει” από την επίσκεψη του αυτή στο Υπουργείο (και  όχι από την Καισαρεία), είναι η δήθεν δέσμευση της Κυβέρνησης για έκδοση ειδικής πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία θα υλοποιηθεί το έργο της επέκτασης και ολοκλήρωσης της Λεωφόρου Κύμης, μέχρι την Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας.

Είναι προφανές ότι ο κ. αντι-περιφερειάρχης έχει μεγάλο άγχος για λίγα λεπτά δημοσιότητας. Κι αφού δεν έχει να επιδείξει κανένα έργο στον τομέα ευθύνης του, επιλέγει να μιλήσει για τη δήθεν υλοποίηση ενός σημαντικού μεν έργου υποδομής, για το οποίο όμως δεν υπάρχει καμία σοβαρή προετοιμασία από πλευράς Περιφέρειας Αττικής.

Καλούμε τον κ. Καραμέρο χρονιάρες μέρες που είναι, να σοβαρευτεί επιτέλους. Αντί να φωτογραφίζεται με τους Υπουργούς και τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Υποδομών και να εκδίδει δελτία τύπου “κενά περιεχομένου” παραμονές Πρωτοχρονιάς, να μας παρουσιάσει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα τα πραγματικά στοιχεία γι αυτό το πραγματικά απαραίτητο έργο. Να μας πει:

  • Στη βάση ποιας μελέτης θα υλοποιηθεί η επέκταση της Λ. Κύμης.
  • Από ποιες πηγές θα χρηματοδοτηθεί και πόσο θα κοστίσει το έργο.
  • Σε ποιον προϋπολογισμό θα ενταχθεί και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του.

Οι πολίτες της Αττικής δεν είναι ιθαγενείς, για να τους τάζει ο κάθε αντι-περιφερειάρχης λαγούς με πετραχήλια. Αν ο κ. Καραμέρος έχει κάτι σοβαρό να μας πει, είμαστε έτοιμοι να τον ακούσουμε.

Αλλά τον παρακαλούμε να μην μπερδεύει την Πρωτοχρονιά με την Πρωταπριλιά.

Καλή Χρονιά σε Όλους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο