Απάντηση του Αναπληρωτή Δημάρχου και Αντιδημάρχου Οικονομικών Αμαρουσίου κ. Σ. Σταθούλη

Print Friendly, PDF & Email

Ο κ. Καραμέρος μετατρέπει τα  σχολεία του Αμαρουσίου σε σκηνικό “πρωινάδικου”

Η έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την διαχείριση των απορριμμάτων του Λεκανοπεδίου Αττικής, αλλά και την περαιτέρω προώθηση της ανακύκλωσης, από τη σημερινή Διοίκηση της  Περιφέρειας Αττικής, έχει επανειλημμένα επισημανθεί και αναδειχθεί από την πλειοψηφία των Δημάρχων.

Δυστυχώς, η ανυπαρξία αυτού του σχεδίου δεν αντιμετωπίζεται από τα στελέχη της Διοίκησης της Περιφέρειας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αλλά με φθηνές “επικοινωνιακές φούσκες” , όπως ήταν η κίνηση του αντι-περιφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αττικής Γ. Καραμέρου, να επισκεφθεί σχολεία του Αμαρουσίου, για να προωθήσει δήθεν την ανακύκλωση χαρτιού. Αλλά στην ουσία, το μόνο που τον ενδιέφερε, ήταν να βγάλει 2-3 φωτογραφίες με συμπρωταγωνιστές τους κομματικά τοποθετημένους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και με “κομπάρσους”, τους εκπαιδευτικούς και μαθητές των σχολείων.

Ο κ. Καραμέρος έδειξε ασέβεια στη νέα γενιά της πόλης, την οποία χρησιμοποιεί για μια ακόμη φορά ως σκηνικό για τα πολιτικά σόου που ανεπιτυχώς στήνει. Την ίδια ακριβώς ανεύθυνη στάση επέδειξε στο πρόσφατο παρελθόν, όταν επιχείρησε μέσα από μια περιοδεία που “έστησε” στα σχολεία του Αμαρουσίου, να μαζέψει τρόφιμα για τους πρόσφυγες. Κανένας όμως δεν ξέρει ούτε πόσα τρόφιμα μαζεύτηκαν, ούτε σε ποιους μοιράστηκαν. Αυτό που γνωρίζουμε από δημοσιογραφικά ρεπορτάζ είναι ότι μεγάλες ποσότητες τροφίμων συγκεντρώθηκαν στο Ελληνικό και παρέμειναν εκεί για μεγάλο διάστημα. Τα τρόφιμα αυτά δεν έφτασαν ποτέ στους πρόσφυγες, τη σίτιση των οποίων είχαν αναλάβει ΜΚΟ, αλλά κατέληξαν να μοιράζονται σε αλληλέγγυους και άστεγους.

Κανένας σοβαρός σχεδιασμός και κανένας φυσικά “λογαριασμός” δεν δόθηκε για το που κατέληξε το πλεόνασμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης των συμπολιτών μας.

Ο κ. αντι-περιφερειάρχης συμπεριφέρεται ως πολιτικός “παλαιάς κοπής”. Δεν τον ενδιαφέρει να προωθήσει την ανακύκλωση. Δεν ενδιαφέρεται ούτε αυτός, ούτε η Διοίκηση της Περιφέρειας, να δώσουν λύσεις στα ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης, που αφορούν το μέλλον των παιδιών μας.

Αν ήταν ειλικρινής, θα έλεγε στους μαθητές του Αμαρουσίου ότι στα 2,5 χρόνια της θητείας του δεν έγινε ούτε ένα βήμα μπροστά σε ένα ζήτημα που αφορά τις ζωές εκατομμυρίων πολιτών του Λεκανοπεδίου.

Δεν είχε το θάρρος να κοιτάξει κατάματα τους μαθητές και να τους απαντήσει με ειλικρίνεια 

  • Πότε θα κλείσει επιτέλους o XYTA της Φυλής και αν σήμερα λειτουργεί σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς όρους που προβλέπει η νομοθεσία.
  • Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα κατασκευής των μεγάλων έργων υποδομής που πρέπει να δημιουργηθούν στο Λεκανοπέδιο αλλά και ποια είναι αυτά σε κάθε τομέα.
  • Αν έχουν εξασφαλιστεί οι αδειοδοτήσεις για να προχωρήσει ο σχεδιασμός που προωθεί η Περιφέρεια Αττικής , με δεδομένο ότι για κάποιες περιοχές που φαίνεται να έχουν επιλεγεί, όπως π.χ. ο Ελαιώνας, υπάρχει ρητή απαγόρευση λόγω των χρήσεων γης. Αν  θα γίνουν ΜΕΑ στον Ελαιώνα, την Κατεχάκη ή το Σχιστό ή ποιες είναι οι προθέσεις για το Γραμματικό και την Κερατέα.
  • Πόσο θα κοστίσει ο σχεδιασμός της Περιφέρειας κι αν το κόστος αυτό θα το επωμιστούν οι επόμενες γενιές.
  • Με ποιον τρόπο θα προωθήσει την ανακύκλωση όταν η Περιφέρεια της οποίας αποτελεί μέλος της Διοίκησης της,  δεν μπορεί ούτε καν να χρηματοδοτήσει και να αδειοδοτήσει την αγορά γης και τη δημιουργία πράσινων σημείων σε κάθε πόλη;

Ο κ. αντι-περιφερειάρχης είναι καιρός να σοβαρευτεί. Δεν είναι σκηνικό “πρωινάδικου” τα σχολεία του Αμαρουσίου.

Αν τον ενδιαφέρει πραγματικά η προώθηση της ανακύκλωσης , ας μας παρουσιάσει το σχέδιο της Περιφέρειας και στη συνέχεια, να συνεργαστεί με τους Δήμους της αρμοδιότητάς του.

Με σχέδιο, συνεργασία και υπευθυνότητα, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο