Άμεση η κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε για 4η φορά κοντά στο Κτήμα Συγγρού

Print Friendly, PDF & Email

Άμεση ήταν η κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε για 4η συνεχόμενη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα κοντά στο Κτήμα Συγγρού σε περιφραγμένο οικόπεδο στη συμβολή της οδού Ευκαλύπτων με την οδό  Ξάνθου, σήμερα κατά τις μεσημβρινές ώρες.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου με 5 οχήματα βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο της φωτιάς μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία που επιχείρησε με 5 οχήματα. Ο ΣΠΑΠ συνέδραμε στο έργο της κατάσβεσης με 2 οχήματα και οι Δήμοι: Κηφισιάς με 2 όχημα και Βριλησσίων με 1 όχημα.   

Η φωτιά κατέκαψε ξηρά χόρτα περίπου ένα στρέμμα, ενώ η άμεση επέμβαση  και ο συντονισμός των πυροσβεστικών δυνάμεων απέτρεψε την εξάπλωσή της.

Είναι η 7η κατά σειρά πυρκαγιά που εκδηλώνεται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης, γεγονός που δημιουργεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς προβληματισμό και πολλά ερωτηματικά για τα αίτια τους.

Το γεγονός των αλλεπάλληλων αναίτιων πυρκαγιών είχε συζητηθεί νωρίτερα στη κοινή σύσκεψη της Διοίκησης με τις Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Αρχές. Στη σύσκεψη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης ζήτησε να διερευνηθούν οι συνθήκες εκδήλωσης των πυρκαγιών αυτών , καθώς δημιουργούνται πλέον βάσιμες υπόνοιες για πιθανές παραβατικές ενέργειες.

Εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου, ο Δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται σε επιφυλακή και σε πλήρη ετοιμότητα να επέμβει όπου χρειασθεί, ενώ ήδη έχουν αποψιλωθεί από τα ξηρά χόρτα 400 στρέμματα κοινόχρηστων και ιδιωτικών οικοπέδων.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης σε δήλωσή του υπογράμμισε ότι «η προστασία και η διαφύλαξη του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητά μας. Είναι πηγή ζωής που οφείλουμε να κληρονομήσουμε στις επόμενες γενιές. Όλοι είμαστε σε διαρκή επιφυλακή και ετοιμότητα, λόγω των συχνών φαινομένων και με τη συνδρομή του προσωπικού μας και των εθελοντικών ομάδων  θα ανταποκριθούμε στις ευθύνες μας» .

 

Σχετικά αρχείαΆμεση η κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε για 4η φορά κοντά στο Κτήμα Συγγρού

Μετάβαση στο περιεχόμενο