Αίτημα Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη για ορισμό συνάντησης όλων των εμπλεκόμενων φορέων για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Αναγκαίο ένα κοινό συμφωνημένο θεσμικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει τη συνέχεια τόσο του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», όσο και τις θέσεις των εργαζομένων σ’ αυτό

 

Την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη σύγκληση κοινής συνάντησης με όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς, φορείς και εκπροσώπους των εργαζομένων για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν στη λειτουργία του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ζητά με επιστολή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης  από τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα έχουν εξαγγείλει πανελλαδική απεργία για τις 29 Μαρτίου 2018 διεκδικώντας την οριστική και μόνιμη λύση που θα διασφαλίζει ως θεσμό το «Βοήθεια στο Σπίτι» και θα κατοχυρώνει το υπάρχον προσωπικό.

 

Ακολουθεί το σχετικό κείμενο

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Η ΚΕΔΕ, όπως γνωρίζετε, στις επανειλημμένες κοινές συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργών και εκπροσώπων του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», έχει διατυπώσει την πάγια θέση της για τη μονιμοποίηση της λειτουργίας του προγράμματος και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, την καθολική εφαρμογή του σε όλους τους ανθρώπους που χρειάζονται κατ’ οίκον βοήθεια και ιατροκοινωνική φροντίδα, με την παράλληλη τακτοποίηση του υφιστάμενου προσωπικού μέσα από κοινά συμφωνημένο θεσμικό πλαίσιο.

Με αφορμή την εξαγγελία της πανελλαδικής απεργίας για τις 29 Μαρτίου 2018, παρακαλούμε όπως ορίσετε κοινή συνάντηση με όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς, φορείς και εκπροσώπους των εργαζομένων για την επίλυση του συγκεκριμένου θέματος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο