Αγώνες Δρόμου Αμαρουσίου 2016 «Σπύρος Λούης»

Print Friendly, PDF & Email

Τους Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης» διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Αμαρουσίου την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 προς τιμήν του Μαρουσιώτη Χρυσού Ολυμπιονίκη του Μαραθωνίου Δρόμου Σπύρου Λούη. Η διοργάνωση των Αγώνων Δρόμου «Σπύρος Λούης» ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργου Πατούλη, και έχει βρει θερμή ανταπόκριση από τους φίλους του αθλήματος καταγράφοντας χιλιάδες συμμετοχές. Μέρος των εσόδων του Αγώνα θα διατεθούν στο Ταμείο Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει Αγώνες Δρόμου απόστασης 10 χλμ., 5 χλμ. με κόστος συμμετοχής 6 ευρώ, και αγώνα 1 χλμ. για παιδιά μέχρι 12 ετών άνευ κόστους συμμετοχής.

Οι δρομείς των 5 χλμ. και 10 χλμ., ακολουθώντας μία διαδρομή αυξημένων απαιτήσεων στην καρδιά των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, διέρχονται του Ο.Α.Κ.Α «Σπύρος Λούης» και του κέντρου του Αμαρουσίου. Για την άρτια οργάνωση και ομαλή διεξαγωγή όλων των αγώνων επί ποδός θα βρίσκονται εκατοντάδες εθελοντές του Δήμου Αμαρουσίου.

Όλοι οι συμμετέχοντες στον αγώνα θα λάβουν αναμνηστικό T-shirt.

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και ήταν έχουν καταγραφεί εκατοντάδες συμμετοχές.

Την επιμέλεια των αγώνων έχει αναλάβει η All About Running.

Χορηγοί των Αγώνων Δρόμου «Σπύρος Λούης» 2016 είναι η WIND και το Kinder +SPORT.

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Και φέτος διοργανώνουμε στην πόλη μας τους Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης», μία διοργάνωση που πλέον έχει γίνει θεσμός. Μέσα από το αθλητικό αυτό γεγονός τιμούμε τον συμπατριώτη μας που δόξασε με την επιτυχία του το Μαρούσι και την πατρίδα μας. Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε τη δυνατότητα στους φίλους του αθλήματος αλλά και στους κατοίκους της πόλης μας την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα δρόμου μαζικής συμμετοχής υψηλών προδιαγραφών στον τόπο του πρώτου Ολυμπιονίκη Μαραθωνοδρόμου, να παρακινήσουμε τους νέους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και το τρέξιμο στέλνοντας, παράλληλα, ένα μήνυμα με κοινωνικό περιεχόμενο».

Στοιχεία διοργάνωσης και όροι συμμετοχής
 

Ημερομηνία διεξαγωγής:

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Σημείο εκκίνησης – τερματισμού:

Έπαθλα – Ηλικιακές κατηγορίες:

Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας) – Άγαλμα Σπύρου Λούη

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.

Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες σε κάθε αγώνα.

Χρονομέτρηση αποτελέσματα:

Όριο Συμμετεχόντων:
 

Σε όλους τους αγώνες θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική χρονομέτρηση.
Στους αγώνες θα υπάρξει ανώτατο όριο συμμετοχών που θα είναι από 600 άτομα για τα 5 και 10 χλμ. και 200 για τον παιδικό αγώνα.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία πληρωμής.

«Σπύρος Λούης» 10 χλμ.
 

Απόσταση αγώνα:

Ώρα εκκίνησης:

10 χλμ.

10 π.μ.

Δικαίωμα συμμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς ηλικίας άνω των 16 ετών που θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό.

Χρονικό όριο αγώνα:

Κόστος Συμμετοχής:

Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους σε 1:40. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

6 ευρώ

«Σπύρος Λούης» 5 χλμ.
 

Απόσταση αγώνα:

Ώρα εκκίνησης:

5 χλμ.

11:20 π.μ.

Δικαίωμα συμμετοχής:

Χρονικό όριο αγώνα:

Κόστος Συμμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς ηλικίας άνω των 12 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό.

Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους σε 50 λεπτά. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.
6 ευρώ

Παιδικός αγώνας 1 χλμ.
 

Απόσταση αγώνα:

Ώρα εκκίνησης:

1 χλμ.

10:10 π.μ.

Δικαίωμα συμμετοχής:

 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς ηλικίας έως 12 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με ευθύνη των γονέων τους και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό.

Χρονικό όριο αγώνα:

Κόστος Συμμετοχής:

 

Ο αγώνας των παιδιών δεν έχει χρονικό όριο.

Η συμμετοχή στον παιδικό αγώνα είναι δωρεάν.

Εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο www.spiroslouisrun.gr.

 

Σχετικά αρχείαΑγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης» 2016

Μετάβαση στο περιεχόμενο