Αυτοψίες του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου σε έργα και σε σημεία της οριογραμμής του Ρέματος Σαπφούς

Print Friendly, PDF & Email

Αυτοψία πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023, στην περιοχή του Σωρού όπου είχε κατεδαφιστεί το αυθαίρετο κτίσμα στην οριογραμμή του Ρέματος Σαπφούς, επί της οδού Φακίνου στις αρχές Απριλίου 2023.

Σε αυτό το σημείο ο Δήμαρχος επόπτευσε τις εργασίες απαραίτητες για την αποκατάσταση του χώρου και αναγκαίες για την ασφάλεια των κατοίκων. Επιπλέον οι εργασίες αυτές γίνονται ενόψει της έναρξης του έργου διευθέτησης του Ρέματος αποκλειστικής ευθύνης και αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος μετέβη στην οδό Λάρνακος στο Σωρό και κατόπιν στην περιοχή του Αγίου Θωμά (πλησίον του μεγάρου ΟΤΕ) σε άλλα παραρεμάτια σημεία, όπου συνάντησε κατοίκους των περιοχών, διαπιστώνοντας τις ανάγκες των γειτονιών αυτών και των εδαφολογικών προβλημάτων που προκύπτουν από το Ρέμα.

Μετά το πέρας των αυτοψιών ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε:

«Η διευθέτηση του Ρέματος Σαπφούς (περίπου 10 χλμ), είναι το πλέον απαραίτητο έργο για την ασφάλεια όλης της πόλης. Έχουμε τη δέσμευση της Περιφέρειας Αττικής, η οποία φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την υλοποίηση, πως το έργο θα δημοπρατηθεί σύντομα. Αυτή την “είδηση” μετέφερα στους κατοίκους των παραρεμάτιων περιοχών οι οποίοι αντιμετωπίζουν σειρά προβλημάτων ασφάλειας και υγιεινής.

Στο μεταξύ, ο Δήμος μας, όπου υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη, όπως στην περίπτωση του Σωρού, επεμβαίνει προκειμένου να αποψιλώσει, να αποκαταστήσει διαβρώσεις και συνεχείς μεταβολές του εδάφους. Όμως δεν είναι αυτή η λύση. Η οριστική λύση θα επέλθει με τη διευθέτηση και για αυτό το λόγο θα συνεχίζουμε να ασκούμε πιέσεις προς τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής για την όσο το δυνατό ταχύτερη έναρξη του έργου».

Τον Δήμαρχο στις αυτοψίες συνόδευαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, ενώ παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι Τοπικών Συλλόγων οι οποίοι ευχαρίστησαν την Δημοτική Αρχή για τις ενέργειές της.

Μετάβαση στο περιεχόμενο