Αυτοψία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου στο έργο αποκατάστασης του πρανούς επί της οδού Ερεσσού (Ν. Λέσβος) λόγω διάβρωσης και κατολισθήσεων

Print Friendly, PDF & Email

Θ. Αμπατζόγλου: «Ένα έργο που εκκρεμεί για δεκαετίες και αφορά στην ασφάλεια των κατοίκων υλοποιείται»

Για τη σπουδαιότητα του έργου που ξεκίνησε στην οδό Ερεσσού στην περιοχή της Νέας Λέσβου του Δήμου Αμαρουσίου αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου σε συνέχεια αυτοψίας που πραγματοποίησε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Βαγγέλη Κάββαλο την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής Ρένα Χαλιώτη και παρουσία στελεχών των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και της αναδόχου εταιρίας για το έργο.

Το έργο αφορά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρατηρούνται στο υφιστάμενο πρανές στην περιοχή της οδού Ερεσσού, το οποίο έχει υποστεί διάβρωση και μεγάλο τμήμα του έχει κατολισθήσει, με αποτέλεσμα το πλάτος του δρόμου να έχει μειωθεί σημαντικά, ενώ υπάρχει κίνδυνος συνέχισης των καταπτώσεων εξαιτίας της κακής ποιότητα του εδάφους. Περιλαμβάνει ακόμη τις εργασίες διευθέτησης αποχέτευσης ομβρίων υδάτων την ολοκλήρωση του δικτύου ακαθάρτων και φυσικά τις ασφαλτικές εργασίες.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου μετά το πέρας της αυτοψίας δήλωσε: «Η διάβρωση του πρανούς επί της οδού Ερεσσού εγκυμονούσε κινδύνους όχι μόνο για τον ίδιο το δρόμο αλλά και τις παρακείμενες κατοικίες. Το έργο που βρισκόταν σε εκκρεμότητα για δεκαετίες σήμερα υλοποιείται. Μικρότερης ή μεγαλύτερης κλίμακας έργα που σχετίζονται με βασικές υποδομές της πόλης προβλέπονται στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2023 και εκτελούνται με ιδίους πόρους. Παράλληλα, πιστεύουμε πως οι μελέτες που έχουμε καταθέσει στους διαχειριστικούς φορείς χρηματοδοτικών εργαλείων θα τύχουν θετικής έκβασης και το Μαρούσι εν συνόλω την επόμενη περίοδο θα βιώσει ακόμη περισσότερο την ανάπτυξη και την πρόοδο σε πολλά επίπεδα».

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας του Δημάρχου παρόντες κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το έργο, μεταξύ αυτών και ο χρυσός Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Πύρρος Δήμας.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου, στη συνέχεια επισκέφτηκε διάφορα σημεία της περιοχής της Ν. Λέσβου προκειμένου να διαπιστώσει ανάγκες ιδίως όσο αφορά στα κλαδέματα ψηλών δέντρων.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο