Αφιέρωμα στη μεγάλη ιέρεια των γραμμάτων και των τεχνών και μούσα του Αττίκ, Δανάη Στρατηγοπούλου

Print Friendly, PDF & Email
 


Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου, στις 6:30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου


Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου και η Πανελλήνια Πολιτιστική Κίνηση «Ελληνικός σύνδεσμος Παρθενών», σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ σας προσκαλούν σε ένα μουσικό αφιέρωμα στη μνήμη της μεγάλης μας Δανάης Στρατηγοπούλου, με την ευκαιρία των 100 χρόνων από τη γέννησή της.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012, στις 6:30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 85, Μαρούσι).

Για τη ζωή και το έργο της ιέρειας των γραμμάτων και των τεχνών Δανάης, θα μιλήσουν:
Η βιογράφος της και συγγραφέας του βιβλίου «ΔΑΝΑΗ, το αηδόνι του έρωτα», Πόπη Μαγουλά – Γαϊτάνου και η  ποιήτρια Αλίκη Καλομενοπούλου.


Στο μουσικό αφιέρωμα συμμετέχει η ορχήστρα των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, ενώ επιτυχίες της Δανάης θα ερμηνεύσουν η Σοφία Καπετανάκου, mezzo σοπράνο και η Ρένα Χαλιώτη, mezzo σοπράνο.

Την εκδήλωση συντονίζει η πρόεδρος του συνδέσμου «ΠΑΡΘΕΝΩΝ», Ευσταθία-Εύα Κολαΐτου. Την γενική μουσική επιμέλεια έχει η διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου Φωτεινή Κοσκόρου – Παλαμίδη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο