6ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α.

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 3.240Kb|


Παρασκευή 16 & Σάββατο 17 Απριλίου 2010
Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ


Το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. θα πραγματοποιήσει το 6ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο στις 16 και 17 Απριλίου 2010, στο Ε.ΚΕ.Φ.Ε. ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ( Πατρ. Γρηγορίου 28,Αγία Παρασκευή), με θέμα:


«Πρόληψη και Αγωγή Υγείας στο ΕΣΥ μέσω των Δήμων»


Κεντρικός ομιλητής, εκ μέρους της κυβέρνησης θα είναι ο Υφυπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιώργος Ντόλιος, με θέμα: «Πρόγραμμα Καλλικράτης και νέα Αρχιτεκτονική των Δήμων». 


Στο Συνέδριο χαιρετισμό θα απευθύνει η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Επίσης θα συμμετάσχουν ως ομιλητές, σημαντικές προσωπικότητες από την κεντρική πολιτική σκηνή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιστήμονες Ιατροί και επιστήμονες Περιβάλλοντος.
Το Συνέδριο θα τιμήσουν με την παρουσία τους εκπρόσωποι από το χώρο της Πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Φορέων Υγείας.


Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα αναπτυχθούν τα θέματα:
– Πρόληψη και Αγωγή Υγείας στο ΕΣΥ μέσω των Δήμων
– Πολιτική και Δράσεις για το Περιβάλλον: Συνεργασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ΜΚΟ
– Δράσεις Πρόληψης στους Δήμους                  


Στο μήνυμά του ενόψει του Συνεδρίου ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α.  Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, υπογραμμίζει:
« Οι υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που αφορούν στην πρόληψη και στην προαγωγή της υγείας θα πρέπει να αποτελέσουν θεσμοθετημένες αρμοδιότητες των Δήμων μέσα από το σχέδιο «Καλλικράτης». Ως Υπηρεσίες Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας εννοούμε κατά πρώτον, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Δημοτών πάνω σε θέματα φροντίδας της υγείας και αποφυγή της ασθένειας και κατά δεύτερον, όλα τα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για ομάδες υγιούς πληθυσμού που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν από διάφορες ασθένειες.»
Ο κ. Πατούλης θα αναπτύξει τα συμπεράσματα του Συνεδρίου, μετά το κλείσιμο των εργασιών.                   


Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος
( Σ.Φ.Ε.Ε.).


Ώρα έναρξης των εργασιών του συνεδρίου 17:30. Επίσημη έναρξη 19:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πατήστε εδώ για το πρόγραμμα.   Μετάβαση στο περιεχόμενο