6ο ΕΤΗΣΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ο.Τ.Α

Print Friendly, PDF & Email


Από το βήμα του Συνεδρίου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Γ. Πατούλης τόνισε ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι το κατεξοχήν εργαλείο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσον αφορά την Υγεία, αναφερόμενος παράλληλα στο ρόλο του Δικτύου και στις δράσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στους Δήμους.
|download file .jpg 71Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Γ. Πατούλης, υποδέχεται την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στην επίσημη έναρξη των εργασιών του συνεδρίου.
|download file .jpg 92Kb|


Η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μ. Ξενογιαννακοπούλου απευθύνει χαιρετισμό από το βήμα του 6ου Συνεδρίου του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας.
|download file .jpg 67Kb|


Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργος Ντόλιος κεντρικός ομιλητής στο 6ο Συνέδριο του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας με θέμα: «Πρόγραμμα Καλλικράτης και νέα Αρχιτεκτονική των Δήμων.
|download file .jpg 67Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Γ. Πατούλης με την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μ. Ξενογιαννακοπούλου και τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Β. Γιαννακόπουλο.
|download file .jpg 94Kb|


Στιγμιότυπο από το 6ο Συνέδριο του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ. Ντόλιος με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο του Δικτύου Γ. Πατούλη, την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μ. Ξενογιαννακοπούλου και τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Β. Γιαννακόπουλο.
|download file .jpg 116Kb|


Αναμνηστική φωτογραφία από το 6ο Συνέδριο τους Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. Η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μ. Ξενογιαννακοπούλου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ. Ντόλιος, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Δικτύου Γ. Πατούλης , ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Β. Γιαννακόπουλος, ο εκπρόσωπος των Οικολόγων – Πρασίνων για θέματα Υγείας Ν. Χρυσόγελος, ο Διευθυντής του Διαδημοτικού Δικτύου Σ. Παπασπυρόπουλος. Επίσης ο Ε’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Λεβέντης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγ. Παρασκευής και Πρόεδρος των Δημοτικών Ιατρείων Μ. Γαβράς.
|download file .jpg 93Kb|


Οι συμμετέχοντες στο δεύτερο στρογγυλό τραπέζι του συνεδρίου με θέμα ‘Πολιτική και Δράσεις για το Περιβάλλον: Συνεργασία τοπικής αυτοδιοίκησης και ΜΚΟ’
|download file .jpg 65Kb| 


 


Η  Τοπική Αυτοδιοίκηση  πυλώνας  του Συστήματος
Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας


Ο σημαντικός ρόλος που θα κληθεί να παίξει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην  Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τονίστηκε μεταξύ άλλων  στο πλαίσιο του  6ου  Ετησίου Πανελληνίου Συνεδρίου   Διαδημοτικού  Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α, το οποίο πραγματοποιήθηκε  στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε  ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, στις 16 και 17 Απριλίου 2010 ,  με   θέμα  «Πρόληψη και Αγωγή Υγείας στο ΕΣΥ μέσω των Δήμων».


Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξαν  ο  Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Δήμαρχος Αμαρουσίου  κ. Γιώργος Πατούλης και   ο φιλοξενών Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος , ενώ κεντρικοί ομιλητές ήταν  εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας,  του επιστημονικού κόσμου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης .


Στο πλαίσιο της ομιλίας της η Υπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου , δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν συντονισμένες ενέργειες εκ μέρους του Υπουργείου για τη θεσμοθέτηση του ρόλου του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. και συνεχάρη τον Πρόεδρο του Δ.Δ.Υ. και Δήμαρχο Αμαρουσίου, καθώς και όλους τους πρωτοπόρους Δήμους μέλη για την πρωτοβουλία τους να ιδρύσουν το Δίκτυο.


Ο  Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης,  τόνισε ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι το κατεξοχήν εργαλείο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσον αφορά την Υγεία. Παράλληλα αναφέρθηκε στο ρόλο του Δικτύου και στις δράσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα στους Δήμους – μέλη του, δίνοντας έμφαση στην επερχόμενη πιστοποίηση του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αλλά και στη δημιουργία κέντρων πρόληψης στους Δήμους.
«Διεκδικούμε μια γενναία μεταρρύθμιση από την Πολιτεία που θα αλλάξει προς το καλύτερο την αποτελεσματικότητα και τις παροχές του υφιστάμενου συστήματος υγείας, με απώτερο σκοπό να γίνουμε πιο χρήσιμοι και πιο αποτελεσματικοί στους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών»,τόνισε ο κ. Πατούλης.


Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου ήταν ο κ. Γεώργιος Ντόλιος, Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο οποίος μίλησε για το νέο σύστημα Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και τις αρμοδιότητες που θα περάσουν στους Δήμους, με ιδιαίτερη αναφορά στα θέματα προαγωγής της Υγείας.


Επίσης το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Υγείας ΝΔ κ. Μάριος Σαλμάς, το Μέλος του Τμήματος Υγείας- Πρόνοιας της Κ.Ε. του ΚΚΕ κα Κατερίνα Μιχαλιού, ο Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ για την Υγεία κ. Χαράλαμπος Καραθάνος, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Θανάσης Λεβέντης, ο Εκπρόσωπος των Οικολόγων – Πράσινων κ. Νίκος Χρυσόγελος, και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) κ. Διονύσιος Φιλιώτης.


Το διήμερο Συνέδριο παρακολούθησαν περισσότεροι από  600 σύνεδροι, μεταξύ των οποίων Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλους σχεδόν τους 150 Δήμους – μέλη του Δικτύου. Έγιναν τέλος, νέες αιτήσεις για την ένταξη στο Δίκτυο ακόμη περισσότερων Δήμων απ’ όλη τη χώρα.

   
 


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο