1ος Σχολικός & Λαϊκός Ποδηλατικός Γύρος Αμαρουσίου & Διασυλλογικό Circuit Μικρών Κατηγοριών

Print Friendly, PDF & Email
 


Κυριακή 21 Απριλίου 2013, ώρα εκκίνησης 11:00,
Αφετηρία Δημαρχείο Αμαρουσίου


Ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με την Ένωση Ποληλατικών Σωματείων Κέντρου(Ε.ΠΟ.Σ.Κ.), το σωματείο Α.Ο. ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ και με τη συμπαράσταση της Ε.Ο. ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ διοργανώνουν τον 1ο Σχολικό & Λαϊκό Ποδηλατικό Γύρο Αμαρουσίου και Διασυλλογικό Σιρκουί μικρών κατηγοριών.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης αποτελεί μία πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη, με στόχο να μας προτρέψει στη χρήση του ποδηλάτου, ως εναλλακτικό μέσον για τις μετακινήσεις μας μέσα στην πόλη,  καθώς πλέον παρέχεται η δυνατότητα αυτή σε όλους μέσω της λειτουργίας του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου Αμαρουσίου.

Όπως σημειώνει στο μήνυμά του κος Πατούλης «η χρήση του ποδηλάτου αποτελεί ένα ήπιο μέσο άθλησης, αλλά και ψυχαγωγίας, μία καλή συνήθεια για τις μετακινήσεις μας μέσα στην πόλη που μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της σωματικής και ψυχικής μας υγείας. Με τη διοργάνωση του ποδηλατικού γύρου επιδιώκουμε να καλλιεργήσουμε την αγάπη για το ποδήλατο, αλλά και να συμβάλλουμε  στην διαπαιδαγώγηση για την αρμονική συνύπαρξη ποδηλατιστών και αυτοκινητιστών και το σεβασμό στον ποδηλάτη».
 
Σχολικός & Λαϊκός Ποδηλατικός Γύρος Αμαρουσίου


Την Κυριακή 21 Απριλίου στις 11:00π.μ. οι μαθητές και οι μαθήτριες των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της πόλης είναι προσκεκλημένοι να  συμμετέχουν με το ποδήλατό τους στην ξεχωριστή αυτή αθλητική και ψυχαγωγική εκδήλωση που διοργανώνεται για πρώτη φορά στο Μαρούσι.

Την ίδια ώρα θα ξεκινήσει και ο Λαϊκός Ποδηλατικός γύρος, ανοικτός σε κάθε πολίτη με διάθεση για «ορθοπεταλιές».

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού του Σχολικού και Λαϊκού Ποδηλατικού γύρου είναι το Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).
Οι ποδηλάτες θα ακολουθήσουν τη διαδρομή Βασ. Σοφίας, συνέχεια οδός Σουρή, αριστερά οδός Βασ. Όλγας, συνέχεια Πλ. Ευτέρπης, συνέχεια οδός Θέμιδος, αριστερά οδός Δημ.Γούναρη αριστερά οδός Βασ.Σοφίας, τερματισμός Δημαρχείο Αμαρουσίου.  
Στην είσοδο του Δημαρχείου Αμαρουσίου, θα λειτουργεί από τις 09:30 π.μ. η Γραμματεία των Αγώνων, όπου θα υποβάλλονται οι δηλώσεις συμμετοχής. Με τον αριθμό που θα λαμβάνει από την Γραμματεία ο κάθε συμμετέχων, αποκτά δικαίωμα συμμετοχής στην κλήρωση που θα ακολουθήσει για τα ποδήλατα αξίας 500 ευρώ.              


-Διασυλλογικό Circuit Μικρών Κατηγοριών 


Μετά το πέρας του Σχολικού και Λαϊκού Ποδηλατικού Γύρου θα ακολουθήσει Διασυλλογικό Σικρκουϊ μικρών κατηγοριών αποκλειστικά με μέλη ποδηλατικών συλλόγων συνολικής διάρκειας 40 λεπτών.  
Η κλειστή διαδρομή θα ακολουθήσει τη διαδρομή Δημαρχείο Αμαρουσίου, Βασ. Σοφίας, συνέχεια αριστερά οδός Δημ. Ράλλη, αριστερά οδός Δημ. Μόσχα, αριστερά οδός Βασ. Σοφίας, τερματισμός Δημαρχείο.


-Κλήρωση ποδηλάτων, απονομές και βραβεύσεις      


Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων θα ακολουθήσουν οι βραβεύσεις και οι απονομές μεταλλίων στους διακριθέντες. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και η κλήρωση για την ανάδειξη των τυχερών που θα κερδίσουν τα ποδήλατα αξίας 500 ευρώ. 


Φορέστε λοιπόν, το Ποδηλατικό σας κράνος και ελάτε να αθληθούμε ευχάριστα! 

Μετάβαση στο περιεχόμενο