Ζωντανή παραδοσιακή μουσική και χορό με τη συντροφιά του Καραγκιόζη απόλαυσαν οι θεατές στο 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Αμαρουσίου παρουσία του Δημάρχου Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Η πολιτιστική μας κληρονομιά αποτελεί σταθερή και διαχρονική αξία στη νέα εποχή και μοχλός ανάπτυξης και προόδου

 

Ένα απολαυστικό χορευτικό και μουσικό «ταξίδι» σε κάθε γωνιά της Ελλάδας απόλαυσαν οι εκατοντάδες θεατές που κατέκλυσαν την πλατεία Ηρώων, συμμετέχοντας στο 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Αμαρουσίου.

Το Φεστιβάλ που έχει γίνει θεσμός στο Δήμο Αμαρουσίου, διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση με την ευκαιρία της λήξης του προγράμματος «Παραδοσιακών Χορών Ενηλίκων» στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου για την περίοδο 2018 -2019. 

Ο λαϊκός ήρωας μικρών και μεγάλων, ο Καραγκιόζης ανέλαβε την παρουσίαση του Φεστιβάλ και ο σπουδαίος καραγκιοζοπαίχτης Γιάννης Νταγιάκος έδωσε το καλύτερο εαυτό του, χαρίζοντας άπλετο γέλιο σε όλους.

Περισσότεροι από 180 χορευτές από τις ομάδες Παραδοσιακών Χορών, φορώντας τις τοπικές παραδοσιακές φορεσιές κάθε ιδιαίτερης πατρίδας με τη συνοδεία ζωντανής παραδοσιακής μουσικής, ξεσήκωσαν τους θεατές με χορούς από τη Μύκονο, τη Νάξο, την Πάρο, τη Δράμα, τη Χερσόνησο Ερυθραίας, τη Σιάτιστα, τα Κήθυρα, τη Φλώρινα, τη Θράκη και την Αν. Ρωμυλία.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης συνεχάρη τους χορευτές, τους εκπαιδευτές, τους μουσικούς και όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, υπογραμμίζοντας τη διαρκή στήριξη της Δημοτικής Αρχής στις ελληνικές παραδόσεις και τον ελληνικό πολιτισμό.

«Η πολιτιστική μας κληρονομιά αποτελεί σταθερή και διαχρονική αξία στη σύγχρονη εποχή και μοχλός ανάπτυξης και προόδου. Η πατρίδα μας καθώς και το Μαρούσι διαθέτουν πλούσια πολιτιστική παρακαταθήκη και αυτή την πολιτιστική κληρονομιά και ταυτότητα οφείλουμε να την μεταλαμπαδεύουμε στις επόμενες γενιές. Θα συνεχίσουμε σταθερά να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και να υλοποιούμε δράσεις για τη διαφύλαξη, την προβολή και την αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας μας.»

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Νικόλαος Πέππας, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του στα τμήματα των Παραδοσιακών Χορών και στην παραδοσιακή ορχήστρα που με την προσπάθεια τους συμβάλουν στη διατήρηση της ιστορικής μας συνέχειας.

Στην παραδοσιακή ορχήστρα συμμετείχαν:στο λαούτο ο Ηλίας Μαυρίκης, στα κρουστά ο Λάζαρος Ακριβόπουλος, στο τραγούδι ο Ηλίας Γάκος, στο κλαρίνο ο Αποστόλης Βαγγελάκης, στο βιολί ο Ιάσων Κτενάς, στο ακορντεόν ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης και στη γκάιντα ο Βασίλης Γραμματικός.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης: Οι Αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Κάββαλος, Γεώργιος Ζήκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Βλάχου Σταματάκη, Παναγιώτης Βραχνός, Πέτρος Κόνιαρης, Ελένη ΛέκκαΚαλαντζάκη, Κατερίνα Ιωάννου και η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη.

Τα τμήματα χορού για τη φετινή περίοδο προπόνησαν: Η Έφη Ρογκάκου, η Βασιλική Ρέντζιου, η Ευτυχία Καψάλη, η Νατάσσα Θανοπουλου, η Δήμητρα Λουλάκα.

Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά για την ιατρική κάλυψη της εκδήλωσης την Interamerican με τη διάθεση ασθενοφόρου. 

 

Σχετικά αρχείαΖωντανή παραδοσιακή μουσική και χορό με τη συντροφιά του Καραγκιόζη απόλαυσαν οι θεατές στο 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Αμαρουσίου παρουσία του Δημάρχου Γ. Πατούλη_1


Ζωντανή παραδοσιακή μουσική και χορό με τη συντροφιά του Καραγκιόζη απόλαυσαν οι θεατές στο 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Αμαρουσίου παρουσία του Δημάρχου Γ. Πατούλη_2


Ζωντανή παραδοσιακή μουσική και χορό με τη συντροφιά του Καραγκιόζη απόλαυσαν οι θεατές στο 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Αμαρουσίου παρουσία του Δημάρχου Γ. Πατούλη_3

Μετάβαση στο περιεχόμενο