Ζωή σε 50.000 δεντράκια στις πλαγιές του Πεντελικού έδωσαν εθελοντές και εργαζόμενοι του Σ.Π.Α.Π που συμμετείχαν στο 3ο και τελευταίο για το 2013 εθελοντικό πότισμα του Συνδέσμου

Print Friendly, PDF & EmailΠλήθος εθελοντών έδωσε ραντεβού στο Πεντελικό για το τελευταίο πότισμα των δενδρυλλίων που φυτεύτηκαν το χειμώνα στις πλαγιές του βουνού.

 Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλης, ανάμεσα σε δημοτικούς συμβούλους, εθελοντές και εργαζόμενους που συμμετείχαν στο 3ο εθελοντικό πότισμα του Συνδέσμου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλης, συνδράμοντας το έργο των εθελοντών στο Πεντελικό.


 


Με τη συμμετοχή του Προέδρου του Σ.Π.Α.Π και Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, εκπροσώπων των Δήμων μελών, δεκάδων εθελοντών, εργαζομένων του Συνδέσμου, και με τη συνεργασία του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, πραγματοποιήθηκε το 3ο εθελοντικό πότισμα των περισσότερων από 50.000 δενδρυλλίων που φυτεύτηκαν στις πλαγιές του Πεντελικού το χειμώνα, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των φετινών θερινών δράσεων του Σ.Π.Α.Π που ξεκίνησαν στις αρχές του καλοκαιριού.


Στην τρίτη κατά σειρά εθελοντική δράση ποτίσματος στις πλαγιές γύρω από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και τη Βρύση Καρακαντά συμμετείχαν υδροφόρες από την Περιφέρεια Αττικής, τους Δήμους Αμαρουσίου, Πεντέλης, Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Παλλήνης, Ραφήνας – Πικερμίου, Σπάτων – Αρτέμιδας και τον Σ.Π.Α.Π.


Από νωρίς το πρωί παρευρέθηκαν στο σημείο συνάντησης ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Κηφισιάς Παναγιώτη Νικολέλη, τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Χαλανδρίου Εμμανουήλ Κρανίδη, και το δημοτικό σύμβουλο Αμαρουσίου Νικόλα Αλεπού. Στο έργο του ποτίσματος συμμετείχαν εθελοντές εργαζόμενοι της Metlife Alico και της COSMOTE που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα προσήλθαν στο βουνό μαζί με τις οικογένειές τους, το εποχικό προσωπικό και το δυναμικό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Σ.Π.Α.Π όπως και εκπρόσωποι από το Σύλλογο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας ʼνοιξης, το Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδας, το σύλλογο κοινωνικού προβληματισμού ‘Συμπολιτεία’ και το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.


Με την ευκαιρία της σημερινής δράσης, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, δήλωσε: «Την Πεντέλη έχουμε δώσει υπόσχεση ότι θα την πρασινίσουμε. Στις αρχές του φθινοπώρου ξεκινούμε δεντροφυτεύσεις και τα καλοκαίρια όλοι μαζί δίνουμε ζωή στα νέα δεντράκια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές, στις εταιρίες και στους συλλόγους που στηρίζουν τη σημαντική αυτή προσπάθεια, τους εργαζόμενους του Σ.Π.Α.Π και των δήμων και στον ΣΚΑΪ που κάνει το καλύτερο δυνατόν για την υποστήριξη του περιβάλλοντος».


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο