Ζητήματα της γειτονιάς του Κέντρου ετέθησαν στη συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, με το Δ.Σ του Συλλόγου «Η Κασταλία»

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στη συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου «Η Κασταλία» παρόντων του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Επαμεινώνδα Γαρδέλη, του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας, Τεχνικών Έργων και Πολιτισμού Νικόλαου Πέππα, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της πόλης Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, και του υπεύθυνου κυκλοφορίας και δημοτικής συγκοινωνίας Γεώργιου Ζήκου.
|download file .jpg 84KB|


Mε τους εκπροσώπους του Δ.Σ του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κέντρου Αμαρουσίου «Η Κασταλία» είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, συνεχίζοντας τις επαφές του με φορείς και συλλόγους της πόλης στο πλαίσιο του νέου κύκλου συναντήσεων που έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιο διάστημα.


Στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, παρόντων του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδα Γαρδέλη, του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας, Τεχνικών Έργων και Πολιτισμού Νικόλαου Πέππα, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της πόλης Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, και του υπεύθυνου κυκλοφορίας και δημοτικής συγκοινωνίας Γεώργιου Ζήκου, το Δ.Σ του συλλόγου έθεσε υπόψη της Δημοτικής Αρχής μία σειρά από ζητήματα, ανάμεσα στα οποία το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης και της συγκοινωνίας στη γειτονιά του Κέντρου του Αμαρουσίου.


Απαντώντας σχετικά, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ενόψει της εγκατάστασης συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στη Δήμο, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του κέντρου έχει προβλεφθεί η χορήγηση κάρτας ελευθέρας εισόδου. Στο θέμα της αναβάθμισης του στόλου των οχημάτων που εξυπηρετούν τη συγκοινωνία του κέντρου της πόλης, ο υπεύθυνος δημοτικής συγκοινωνίας κ. Ζήκος, ανέφερε ότι θα εξετάσει τις δυνατότητες που υπάρχουν για να αντικατασταθούν τα λεωφορεία που εξυπηρετούν το κέντρο της πόλης.


Συζητώντας για τη βιοκλιματική ανάπλαση του εμπορικού κέντρου του Αμαρουσίου, ο κ. Πατούλης, αναφέρθηκε στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου μέσω ΕΣΠΑ, επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο έργο θα αναβαθμίσει σημαντικά το εμπορικό κέντρο της πόλης. Ενώ υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, στο πλαίσιο της βιοκλιματικής ανάπλασης, να μην υπάρξουν παρεμβάσεις όσον αναφορά στο πράσινο στις πλατείες Κασταλίας και Αγίας Λαύρας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο