Υποτροφίες σε κατοίκους του Δήμου Αμαρουσίου για το ακαδημαϊκό έτος 2013 – 2014 χορηγεί η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Ινδονησίας

Print Friendly, PDF & Email

Υποτροφίες σε κατοίκους του Δήμου Αμαρουσίου χορηγεί η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Ινδονησίας, όπως ενημερώνει η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Ινδονησίας στην Αθήνα σε σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος.


Πρόκειται για τα προγράμματα υποτροφιών Darmasiswa που προσφέρει κάθε χρόνο η Κυβέρνηση της Ινδονησίας και απευθύνεται σε αλλοδαπούς φοιτητές ηλικίας μέχρι 35 ετών που επιθυμούν να μελετήσουν τη γλώσσα, τις τέχνες, τη μουσική και τα έθιμα της Ινδονησίας.


Σκοπός των προγραμμάτων υποτροφιών είναι να ενισχύσουν και να ενθαρρύνουν το ενδιαφέρον αλλοδαπών φοιτητών για τη γλώσσα και τον πολιτισμό της Ινδονησίας δημιουργώντας ισχυρούς πολιτιστικούς δεσμούς σε χώρες φιλικά προσκείμενες στην Ινδονησία.


Συγκεκριμένα, προσφέρονται τα ακόλουθα προγράμματα υποτροφιών:


Regular Darmasiswa Program διάρκειας ενός (1) έτους για τη μελέτη της ινδονησιακής γλώσσας, της παραδοσιακής μουσικής, του παραδοσιακού χορού, της ινδονησιακής χειροτεχνίας καθώς και άλλων ειδικών μαθημάτων.


Regular Darmasiswa Program διάρκειας ενός (1) εξαμήνου για τη μελέτη της ινδονησιακής γλώσσας καθώς και άλλων ειδικών μαθημάτων.


Έναρξη προγράμματος: Αύγουστος – Σεπτέμβριος 2013


Οι υποτροφίες περιλαμβάνουν την απαλλαγή από δίδακτρα και τη χορήγηση μηνιαίας ενίσχυσης ύψους περίπου 160 ευρώ. Δεν καλύπτονται τα αεροπορικά εισιτήρια αλλά μόνο τα έξοδα εσωτερικής μετακίνησης από το αεροδρόμιο μέχρι την εκάστοτε πόλη του Πανεπιστημίου, και δεν χορηγείται στέγη αλλά παρέχονται διευκολύνσεις στους υποτρόφους για την εγκατάσταση τους.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα υποτροφιών Darmasiswa, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με:


το Πολιτιστικό Τμήμα της Πρεσβείας της Ινδονησίας, κ. Αναστασία Μαργαρώνη, στο τηλ. 210 6774692 εσωτ. 123


το Αρμόδιο Γραφείο Δήμου Αμαρουσίου, κ. Παντελή Τσιτσιμπάση, στο 213 2038349 (Δευτ. – Παρ. 9:00 – 15:00)


Πληροφορίες διατίθενται και στο διαδικτυακό τόπο http://darmasiswa.kemdiknas.go.id/
Οι αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Δημοκρατίας της Ινδονησίας μέσω της Πρεσβείας της στην Αθήνα το αργότερο έως την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012.

Μετάβαση στο περιεχόμενο