Υπό τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη διευρυμένη συνεδρίαση των μελών της ΠΕΔ Κρήτης

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Η Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού με ενότητα και συνεργασία αγωνίζεται για να δώσει λύσεις στα προβλήματα του τόπου

 

Μήνυμα ενότητας και εγρήγορσης έστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της διευρυμένης συνεδρίασης των μελών της ΠΕΔ Κρήτης που πραγματοποιήθηκε χθες, στο περιθώριο του θεματικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ για την κλιματική αλλαγή.  

Όπως επισήμανε, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει κατάφερε να στείλει μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας απέναντι στη Κυβέρνηση.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ιστορική ευθύνη να συμβάλει δημιουργικά στην αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας του Κράτους», σημείωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και πρόσθεσε ότι η Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού με τις θέσεις και τις προτάσεις της διεκδικεί να αναπτυχθεί μια ουσιαστική συζήτηση για αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας του Κράτους και τη Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

«Ο προσχηματικός διάλογος με το υπουργείο Εσωτερικών δε μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μια ουσιαστική συζήτηση. Για να υπάρξουν λύσεις θα πρέπει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου να αντιληφθεί ότι είναι ανάγκη να ακούσει την Αυτοδιοίκηση και να εργαστεί προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής επίλυσης των προβλημάτων της. Η απλή αναλογική που επιχειρεί να καθιερώσει το υπουργείο Εσωτερικών, όχι μόνο δε λύνει προβλήματα, αλλά αντίθετα θα δημιουργήσει ακόμα περισσότερα», τόνισε ο Γ. Πατούλης.  

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Β. Λαμπρινός, αναφερόμενος στα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συμφώνησε ότι οι δήμαρχοι μέσα από ενότητα και συνεργασία μπορούν να λύσουν προβλήματα που η κυβέρνηση αρνείται να αντιμετωπίσει. Ως ενδεικτικό παράδειγμα ανέφερε το ζήτημα της μετακίνησης προσωπικού χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του φορέα προέλευσης. «Οι δήμαρχοι και ο Περιφερειάρχης Κρήτης συμφωνήσαμε ότι δε θα εγκρίνουμε καμία μετακίνηση προσωπικού αν πρώτα δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του φορέα προέλευσης. Έτσι άτυπα λύσαμε ένα πρόβλημα που το υπουργείο δε θέλει να λύσει».

Να σημειωθεί ότι στο επίκεντρο της διευρυμένης συνάντησης βρέθηκαν οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, οι προωθούμενες αλλαγές στο Πρόγραμμα «Καλλικράτη» και τα προβλήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη Κρήτη.

Στη συνάντηση με τα μέλη της ΠΕΔ Κρήτης συμμετείχε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου Φ. Χατζηδιάκος και τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Γ. Ιωακειμίδης και Α. Λουλουδάκης.

 

Σχετικά αρχείαΥπό τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη διευρυμένη συνεδρίαση των μελών της ΠΕΔ Κρήτης_1


Υπό τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη διευρυμένη συνεδρίαση των μελών της ΠΕΔ Κρήτης_2


Υπό τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη διευρυμένη συνεδρίαση των μελών της ΠΕΔ Κρήτης_3

Μετάβαση στο περιεχόμενο