Υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκστρατεία πρόληψης και ενημέρωσης για την σκελετική υγεία από το Ελληνικό Σύλλογο Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών  Γ. Πατουλης με μέλη του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση, κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης στην πλατεία ΗΣΑΠ.Στιγμιότυπο από τη χορευτική παράσταση της ομάδας «Πεταλούδα», που έστειλε  το μήνυμα  πως η άσκηση μπορεί να είναι διασκεδαστική, αλλά και να συμβάλει καθοριστικά στη σκελετική υγεία μας.Στιγμιότυπο από την ανταπόκριση των πολιτών στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την οστεοπόρωση


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου στην πλατεία ΗΣΑΠ από τον Ελληνικό Σύλλογο Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Οστεοπόρωσης.          


Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση για τη σημασία της πρόληψης και της διατήρησης της σκελετικής υγείας, καθώς σύμφωνα με έρευνα που έχει διεξάγει ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση σε δείγμα πάνω από 10.000 άτομα έχει διαπιστωθεί πως στο σύνολο του γυναικείου ελληνικού πληθυσμού άνω των 50 ετών, οι 855.500 Ελληνίδες έχουν οστεοπόρωση, δηλαδή το 35%.                 


Στη διάρκεια της εκδήλωσης διανεμήθηκαν περισσότερα από 2.500 φυλλάδια ενημερωτικού χαρακτήρα, ενώ η χορευτική ομάδα του Συλλόγου με το όνομα «Πεταλούδα»ανέλαβε με τη παράσταση “Zumba” να ξεσηκώσει τους παριστάμενους και να περάσει το μήνυμα πως η άσκηση μπορεί να είναι διασκεδαστική, αλλά και να συμβάλει καθοριστικά στη σκελετική υγεία μας, καθώς η οστεοπόρωση δεν πλήττει μόνο μεγάλα σε ηλικία άτομα, αλλά και γυναίκες σε πολύ νεαρή ηλικία.                  


Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος συνεχάρη θερμά το Δ.Σ. του Συλλόγου και όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή την προσπάθεια  ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για το σοβαρό ζήτημα της σκελετικής  υγείας που μας αφορά  όλους. Υπογραμμίζοντας τη μεγάλη σημασία που δίνει ο Δήμος Αμαρουσίου στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των πολιτών, σημείωσε ότι θα είναι πάντα αρωγός σε παρόμοιες πρωτοβουλίες.


Την εκστρατεία πρόληψης και ενημέρωσης του κοινού πλαισίωσαν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ʼλμα Ζωής», ο Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών και η Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η Πρόεδρος του ΕΣΥΑΟ κα Μέμη Τσεκούρα και η Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβήτη κα Ρούλα Λάγιου.        


       


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο