Υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «200 Χρόνια νόσος Πάρκινσον: Η θεραπεία σήμερα και στο μέλλον»

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την πρώτη περιγραφή της νόσου Πάρκινσον, το 1817, το Τμήμα Πάρκινσον και Κινητικών Διαταραχών σε συνεργασία με το Τμήμα Νευροεκφυλιστικών Παθήσεων – Ιατρείο Μνήμης του ΥΓΕΙΑ, διοργανώνει υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου ενημερωτική εκδήλωση για το ευρύ κοινό με τίτλο: «200 Χρόνια νόσος Πάρκινσον: Η θεραπεία σήμερα και στο μέλλον»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 και ώρα 11:00 π.μ.,  στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα). Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης.  

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διακεκριμένοι επιστήμονες θα ενημερώσουν το κοινό για τις σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της διεπιστημονικής αντιμετώπισης των πολλαπλών προβλημάτων της νόσου, τόσο από ειδικούς νευρολόγους, όσο και από φυσιάτρους, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και ψυχολόγους, δίνοντας πρακτικές συμβουλές για τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Επιπλέον θα υπάρξει ενημέρωση για το τι αναμένεται να αλλάξει στο άμεσο μέλλον και θα συζητηθούν όλες οι νέες θεραπείες.

Μετά το πέρας των ομιλιών θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της ενημερωτικής εκδήλωσης.    

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο