Υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, το 6ο Ετήσιο Capital Link SRinGreece Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης: «Αντιμετωπίζοντας τις Προκλήσεις»

Print Friendly, PDF & Email

Για 6η συνεχή χρονιά η Capital Link με το CSRinGreece διοργανώνει το Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Αντιμετωπίζοντας τις Προκλήσεις», τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, στο ξενοδοχείο HILTON Αθηνών, υπό την Αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου & του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα & της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.).

Το Συνέδριο θα παρουσιάσει πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην τόνωση της επιχειρηματικότητας, καθώς και στην αντιμετώπιση των σημαντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελληνική κοινωνία.

Με ιστορικό 20 ετών στη διοργάνωση εξαιρετικά επιτυχημένων Επενδυτικών Συνεδρίων, η Capital Link εγκαινίασε πριν από 6 χρόνια τη διοργάνωση μιας σειράς Ετήσιων Συνεδρίων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Το Συνέδριο αυτό, όπως και όλα τα Συνέδρια της Capital Link (στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, στην Αθήνα και στη Σαγκάη) συνδυάζουν μοναδικές δυνατότητες πληροφόρησης, τεχνογνωσίας και δικτύωσης.

Το Συνέδριο, το οποίο παραδοσιακά παρακολουθούν 1,000+ συμμετέχοντες, αποτελεί πλατφόρμα κλειδί μέσω της οποίας γεφυρώνεται η επικοινωνία μεταξύ των εταιρειών των πολιτών και των Φορέων, στοχεύοντας στο χτίσιμο αποτελεσματικών σχέσεων μεταξύ τους. Το Συνέδριο έχει δύο όψεις – επιχειρηματική και κοινωνική.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Από την επιχειρηματική πλευρά, το Συνέδριο θα προβάλλει τη Χρηματοδότηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, την Οικονομική Υποστήριξη των Ευρωπαϊκών Οργανισμών και θα κλείσει με Συζήτηση Επιφανών Ομογενών Επιχειρηματιών.

Η ενότητα ξεκινά με την εισαγωγική ομιλία του κ. Βασίλη Κορκίδη, Πρόεδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ
Την Κεντρική εισαγωγική ομιλία του Συνεδρίου θα πραγματοποιήσει η κα Λούκα Κατσέλη, Πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής τράπεζας η οποία παράλληλα θα αναφερθεί στην καινοτόμο πρωτοβουλία της Τράπεζας, το Act4Greece, που έχει ως στόχο τη χρηματοδότηση και προώθηση δράσεων, κοινωνικών και αναπτυξιακών.

Χρηματοδότηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
Η συγκεκριμένη ενότητα θα προβάλλει και θα αναδείξει τους τρόπους υποστήριξης και χρηματοδότησης των Θεσμικών Επενδυτικών Φορέων (Funds) προς τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Θα συντονιστεί από την First Athens με τη συμμετοχή της Atlantic Bank of New York, της Odyssey Venture Partners καθώς και του Ομίλου Libra.

Οικονομική Υποστήριξη Ευρωπαϊκών Οργανισμών
Η ενότητα με τίτλο “Investing for Growth – Enhancing Entrepreneurship & Innovation”, σκοπό έχει να παρουσιάσει και να αναπτύξει τις Ευρωπαϊκές επενδυτικές πρωτοβουλίες και τα προγράμματα που αποσκοπούν στην ενίσχυση της Ελληνικής επιχειρηματικότητας. Τη συγκεκριμένη ενότητα θα συντονίσει το δικηγορικό γραφείο Potamitis Vekris και θα συμμετάσχουν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης (EBRD), ο Διεθνής Οργανισμός Χρηματοδότησης (IFC), το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF) και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Συζήτηση Ομογενών Επιχειρηματιών
Μια ομάδα επιφανών επιχειρηματιών και επενδυτών από την Αμερική θα παρουσιάσουν τις απόψεις και τις πρωτοβουλίες τους για το πώς η Ελλάδα μπορεί να ξαναμπεί στον ορίζοντα των Διεθνών επενδυτών. Στο πάνελ θα συμμετάσχουν οι κκ. John Calamos, Dean Dakolias, John Koudounis, C. Dean Metropoulos και Nikos Mouyaris. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Κωνσταντίνος Καρίδης της Reed Smith.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Από την κοινωνική πλευρά, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, το Συνέδριο θα δώσει και πάλι την δυνατότητα σε πάνω από 100 ΦΟΡΕΙΣ από όλη την Ελλάδα, να παρουσιάσουν το έργο, τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες τους με το δικό τους ενημερωτικό υλικό στο ευρύ κοινό.

Υποστήριξη Ομογενειακών Φορέων & Ελληνικών Ιδρυμάτων
Την εισαγωγική ομιλία της ενότητας θα πραγματοποιήσει ο Πρέσβης κ. Λουκάς Τσίλας, το συντονισμό θα κάνει ο κ. Φάνης Παπαθανασίου, διπλωματικός συντάκτης και δημοσιογράφος της ΕΡΤ και παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν από τον κ. Ν. Πλέσσα της Lockheed Martin Aeronautics/International, τον κ. Γ. Πατούλη, Δήμαρχο Αμαρουσίου & Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Νέας Υόρκης, το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης, τους Γιατρούς του κόσμου και το Solidarity Now. Από την πλευρά των Ιδρυμάτων, παρουσιάσεις θα πραγματοποιήσουν το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα «Στέλιος Χατζηιωάννου».

Πρωτοβουλίες ΕΚΕ Ελληνικών Εταιριών
Παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν από τις εξαιρετικά δραστήριες στο χώρο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης – Coca-Cola Τρία Έψιλον, την Oracle Hellas, τη Novartis Hellas, τη WIND Hellas και την ΕΥ.

ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ

Παρέμβαση Κυβερνητικής Εκπροσώπου κυρίας Όλγας Γεροβασίλη εκ μέρους του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα
Η κυρία Ολγα Γεροβασίλη, θα τιμήσει με τη παρουσία της την Τελετή βράβευσης και θα πραγματοποιήσει σύντομη παρέμβαση εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό.

2016 Capital Link CSR Leadership Awards
Φέτος το Διεθνές Βραβείο «2016 CAPITAL LINK CSR LEADERSHIP AWARD» θα απονεμηθεί στον κ. Νίκο Μούγιαρη, Ιδρυτή & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Mana Products, Inc, ως μια μικρή αναγνώριση της πολύπλευρης προσφοράς και φιλανθρωπικής του δράσης στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Ομογένεια. Την απονομή στον κ. Μούγιαρη θα πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Μάρδας.

Το Ελληνικό Βραβείο «2016 CAPITAL LINK CSR LEADERSHIP AWARD» θα απονεμηθεί στον κ. Γρηγόριο Στεργιούλη, Διευθύνοντα Σύμβουλο των Ελληνικών Πετρελαίων Α.Ε. ως αναγνώριση της πολύπλευρης κοινωνικής προσφοράς των ΕΛΠΕ. Την απονομή στον κ. Στεργιούλη θα πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε. – Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, κ. Γιώργος Πατούλης.

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν με απαραίτητη την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Συνεδρίου ή καλέστε στο +30 210 610 98 00

Μετάβαση στο περιεχόμενο