Υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ το τετραήμερο Διαδημοτικό Φεστιβάλ με θέμα: «Ημέρες Θεάτρου» από τον Τομέα Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Η Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες πολιτιστικής αφύπνισης»

Στο πλαίσιο διεξαγωγής των εκδηλώσεων του 1ου Πιλοτικού Προγράμματος Διαδημοτικών Δρωμένων «Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2016», -παναττικής εμβέλειας-, του νεοσύστατου Τομέα πολιτισμού του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ), πραγματοποιείται, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, από σήμερα Παρασκευή 18 έως και τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

O Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τόνισε τα εξής: «Η Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει διαδημοτικές πρωτοβουλίες, αξιοποιώντας στο έπακρο τις καλλιτεχνικές δομές που διαθέτει, το έμψυχο δυναμικό της, προβάλλοντας και αναδεικνύοντας την διαπολιτισμική της ταυτότητα. Στο πλαίσιο αυτό, το Θέατρο και κάθε μορφή τέχνης αποτελούν διαχρονικούς πυλώνες εξωστρέφειας και δημιουργικής συμπόρευσης με την ίδια την κοινωνία, αποτελώντας τα υγιή πρότυπα για τη θεμελίωση μιας νέας Ελλάδας με προοπτική και μέλλον. Η Κ.Ε.Δ.Ε. αγκαλιάζει και στηρίζει την πολιτιστική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει, θέτοντας γόνιμους προβληματισμούς για περαιτέρω διάδοση της πολιτιστικής αφύπνισης και της αυτοδιοικητικής συνένωσης, την πιο δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας».

Παράλληλα, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ΠΕ.Α.Π Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Σταυράκη – Πατούλη, προσκαλώντας όλους τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης αλλά και κάθε δημότη της Αττικής στις Ημέρες Θεάτρου, δηλώνει τα εξής: «Το θέατρο έχει την καθηλωτική δύναμη και γοητεία να μεταδίδει συγκλονιστικά συναισθήματα, μηνύματα, γνώσεις και να ενεργοποιεί πνευματικά χαρίσματα στον θεατή. Οι συμπολίτες μας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξαιρετικά θεατρικά έργα, εντελώς δωρεάν, μέσα από το τετραήμερο Φεστιβάλ του Τομέα Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., ενισχύοντας και αναγνωρίζοντας παράλληλα τις προσπάθειες των θεατρικών ομάδων των Δήμων της Αττικής. Είναι ευκαιρία όλοι να προάγουμε στους Δήμους μας μια νέα φιλοσοφία διαδημοτικής λογικής με αποδέκτη τον ίδιο τον Άνθρωπο. Η κοινή προσπάθεια στον πολιτισμό είναι προέκταση της συλλογικότητας, της συνέπειας και της αλληλοϋποστήριξης όλων όσων εκφράζονται δημιουργικά και με ειλικρίνεια για προσφορά στο συνάνθρωπο».

Αναλυτικά το πρόγραμμα από τους συμμετέχοντες Δήμους:

Παρασκευή 18/11

«Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ», του Θόρντον Ουάιλντερ, από τη θεατρική ομάδα του Δήμου Αμαρουσίου. Σκηνοθεσία: Αντώνης Περπινιάς.
Ώρα προσέλευσης: 20.00
Έναρξη: 20.30

Σάββατο 19/11

1η παράσταση
«Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ», του Ρικ Άμποτ, από τη Θεατρική Σκηνή Ενηλίκων του Δήμου Περιστερίου (ΝΠΔΔ Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π.), «Ανδρέας Βαρούχας». Σκηνοθεσία: Αρχοντία Μυλωνά
Ώρα προσέλευσης: 18.30
Έναρξη: 19.00

2η παράσταση
«ΤΑΡΤΟΥΦΟΣ» του Μολιέρου, από τη θεατρική ομάδα του ΝΠΔΔ ΠΕ.Α.Π Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Σκηνοθεσία: Νικόλας Μίχας.
Ώρα προσέλευσης: 21.00
Έναρξη: 21.30

Κυριακή 20/11

1η παράσταση
«Ο ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, από τη θεατρική ομάδα Ενηλίκων Ζεφυρίου, του Δήμου Φυλής (ΝΠΔΔ «Η ΠΑΡΝΗΘΑ»). Σκηνοθεσία: Στέλλα Νικολοθανάση.
Ώρα προσέλευσης: 17.45
Έναρξη: 18.15

2η παράσταση
«ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΠΕΛΑΡΓΟΣ» των Θανάση Παπαθανασίου – Μιχάλη Ρέππα, από την εθελοντική θεατρική ομάδα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βάρης – Βούλας -Βουλιαγμένης. Σκηνοθεσία: Μενέλαος Ντάφλος.
Ώρα προσέλευσης: 20.45
Έναρξη: 21.15

Δευτέρα 21/11

1η παράσταση
«ΑΛΛ’ ΑΝΤ ΑΛΛΩΝ» & «Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ» του Γεωργίου Σουρή, από τη θεατρική σκηνή του Δήμου Ηρακλείου. Σκηνοθεσία: Βάσω Παπαθεοδώρου-Μπελίτση.
Ώρα προσέλευσης: 17.45
Έναρξη: 18.15

2η παράσταση
«ΘΑΝΑΣΑΚΗΣ Ο ΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΣ» των Αλ. Σακελλάριου – Χρ. Γιαννακόπουλου, από τη θεατρική ομάδα του Δήμου Βριλησσίων. Σκηνοθεσία: Έφη Πίκουλα.
Ώρα προσέλευσης: 21.00
Έναρξη: 21.15

 

Καλλιτεχνικοί Διευθυντές Φεστιβάλ: Αντώνης Περπινιάς (Ηθοποιός – Σκηνοθέτης), Νικόλας Μίχας (Σκηνοθέτης)

Όλες οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

Είσοδος ελεύθερη

 

Σχετικά αρχείαΗ αφίσα του τετραήμερου Διαδημοτικού Φεστιβάλ με θέμα: «Ημέρες Θεάτρου»

Μετάβαση στο περιεχόμενο