Υπηρεσίες πρόληψης για την προαγωγή της υγείας από το Δημοτικό Πολυϊατρείο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Διευρύνεται ο αντιφυματικός εμβολιασμός και στα ιδιωτικά σχολεία της πόλης  


Στο πλαίσιο της πρόληψης για την προαγωγή της υγείας των πολιτών, που προωθεί η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου, το Δημοτικό Πολυϊατρείο διευρύνει το πρόγραμμα
δερμοαντίδρασης Mantoux και αντιφυματικού εμβολιασμού BCG και στους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων του Αμαρουσίου, μετά από την έγκριση των γονέων τους.     


Ήδη έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των μαθητών της Α’ και Στ’ τάξης των Δημοσίων Σχολείων της πόλης. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας Ανατολικού Τομέα της Νομαρχίας Αθηνών, ενώ τις υπηρεσίες τους προσφέρουν οι εθελοντές του Δημοτικού Πολυϊατρείου η Παιδίατρος κα Ελένη Μελιάδου και ο Πνευμονολόγος κ. Βασίλειος Τσούτσιος.


Για την δράση αυτή που υλοποιεί το Δημοτικό Πολυϊατρείο στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Αμαρουσίου ο Δήμαρχος κ Γιώργος Πατούλης σημειώνει μεταξύ άλλων: 


« Με δεδομένη τη σπουδαιότητα που έχει η πρόληψη στην προαγωγή της υγείας των πολιτών αξιοποιούμε τις δομές υγείας και κοινωνικής πρόνοιας που διαθέτουμε ως Δήμος με στόχο τη θωράκιση της δημόσιας υγείας.
Παράλληλα αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες σε συνεργασία με άλλους φορείς, όπως ο προληπτικός εμβολιασμός των μαθητών όλων των σχολείων της πόλη μας, δημόσιων και ιδιωτικών, ώστε τα παιδιά μας να μπορούν να απολαμβάνουν μία καλύτερη ζωή».  


Το πρόγραμμα εμβολιασμού στους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων του Αμαρουσίου ξεκινά την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009 και ολοκληρώνεται την Δευτέρα 6 Απριλίου.


Αναλυτικά το πρόγραμμα εμβολιασμού έχει ως εξής:             • Εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ Α.Ε.
  Τετάρτη 4 Μαρτίου και Τρίτη 10 Μαρτίου 2009, δερμοαντίδραση mantoux
  Παρασκευή 6 Μαρτίου και Παρασκευή 13 Μαρτίου, αντιφυματικός εμβολιασμός BCG

 • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
  Δευτέρα 30 Μαρτίου δερμοαντίδραση mantoux
  Τετάρτη 1 Απριλίου αντιφυματικός εμβολιασμός BCG

 • ΕΡΑΣΜΕΙΟΣ / ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ / Π. ΒΟΣΣΟΥ Α.Ε.
  Τρίτη 31 Μαρτίου και Παρασκευή 3 Απριλίου δερμοαντίδραση mantoux
  Πέμπτη 2 Απριλίου και Δευτέρα 6 Απριλίου αντιφυματικός εμβολιασμός BCG

Μετάβαση στο περιεχόμενο