Υπεγράφη το Σύμφωνο Ειρήνης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στην Αρχαία Ολυμπία

Print Friendly, PDF & Email

Γ.Πατούλης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει και θα συνεχίζει να στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες που έχουν στόχο την επίτευξη ειρήνης και τη συμφιλίωση των λαών»

Σε μία ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας υπεγράφη σήμερα το Σύμφωνο Ειρήνης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

 Σε μία συμβολική κίνηση ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης μαζί με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρο Κούβελο, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο και τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιο Κοτζιά έβαλαν τις υπογραφές τους στο Σύμφωνο Ειρήνης, στέλνοντας ένα ανθρωπιστικό μήνυμα διεθνώς.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π.Κουρουμπλής, ο πρώην Πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, η Πρέσβης της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι Κ.Παναγοπούλου,  η βουλευτής της ΝΔ Ν. Μπακογιάννη, η πρώην υπουργός Φάνη Πάλλη Πετραλιά, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής  Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΚΕΔΕ Ι. Λυμπέρης, πολλοί Δήμαρχοι και πλήθος κόσμου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής: «Αναλάβαμε την πρωτοβουλία να στηρίξουμε ενεργά αυτή τη συμβολική κίνηση με στόχο να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλη την ανθρωπότητα για την αναγκαιότητα της ειρήνης και της συμφιλίωσης των λαών. Το μήνυμα αυτό είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρο, καθώς στις ημέρες μας εκατομμύρια συνάνθρωποί μας έχουν χάσει τις εστίες τους και αναζητούν απεγνωσμένα ένα ασφαλές μέρος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Ως Αυτοδιοίκηση παλεύουμε και θα παλέψουμε και στο μέλλον για την επίτευξη της Ειρήνης».

Η σχετική απόφαση για την υπογραφή συμφώνου Ειρήνης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας ελήφθη στις 19 Μαρτίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΚΕΔΕ η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ολυμπία.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, σήμερα το απόγευμα, παραμονή της τελετής Αφής της ολυμπιακής φλόγας.

Να σημειωθεί ότι στην αρχαιότητα κατά τη διάρκεια της Ολυμπιακής εκεχειρίας σταματούσαν οι εχθροπραξίες που συντελούνταν μεταξύ των αρχαίων πόλεων.

 

Σχετικά αρχείαΥπεγράφη το Σύμφωνο Ειρήνης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στην Αρχαία Ολυμπία_1


Υπεγράφη το Σύμφωνο Ειρήνης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στην Αρχαία Ολυμπία_2


Υπεγράφη το Σύμφωνο Ειρήνης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στην Αρχαία Ολυμπία_3

Μετάβαση στο περιεχόμενο