«Υγεία χωρίς γιατρούς και φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή δεν γίνεται» ήταν το μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου Ι.Σ.Α Γ. Πατούλη στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σ.Φ.Ε.Ε

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε).Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο του Σ.Φ.Ε.Ε Κ. Φρουζή και εκπροσώπους του  πολιτικού, ακαδημαϊκού και φαρμακευτικού χώρου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε) κ. Φρουζή και τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Φ  Γ. Τούντα.


Στην καθιερωμένη εκδήλωση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε) για τον εορτασμό του νέου έτους με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης, προσκεκλημένος από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κο Κωνσταντίνο Φρουζή.  


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013, παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού, ακαδημαϊκού και φαρμακευτικού χώρου.


Εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας παρέστησαν η Γεν. Γραμματέας Χριστίνα Παπανικολάου και ο Σύμβουλος του Υπουργείου κος Χαράλαμπος Κανδηλώρος. Παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας, Καθηγητής κος Κω/νος Δημόπουλος, ο Κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας κος Ιωάννης Κυριόπουλος, ο Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Παν/μίου κος Ιωάννης Υφαντόπουλος, ο Καθηγητής Πολιτικής και Οικονομικών της Υγείας του Παν/μίου Πελοποννήσου κος Κυριάκος Σουλιώτης, ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Φ κος Ιωάννης Τούντας και η Αντιπρόεδρος κα Μαρία Σκουρολιάκου, ο Υποδιοικητής του ΙΚΑ κος Γιάννης Σαριβουγιούκας, κ.α.                      


Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α κος Δήμαρχος Αμαρουσίου ευχήθηκε το 2013 να είναι μία χρονιά λήψης αποφάσεων για τα ζητήματα του χώρου της Υγείας, τονίζοντας τη σημαντική πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει για την υιοθέτηση χρονίως πασχόντων ανασφάλιστων και αναξιοπαθούντων πολιτών το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής σε συνεργασία με τον Σ.Φ.Ε.Ε και την υποστήριξη του Ε.Ο.Φ.


«Υγεία χωρίς γιατρούς δεν γίνεται» τόνισε ο κος Πατούλης, στον χαιρετισμό του επισημαίνοντας την αναγκαιότητα μετατόπισης του βάρους της πολιτικής της υγείας από το φάρμακο  στην πρόληψη και από τον ασθενή στον υγιή πολίτη. «Μόνο μέσα από μια ορθολογιστική πολιτική της δαπάνες της υγείας και μια εθνική στρατηγική πρόληψης θα μειωθεί η αλόγιστη και άσκοπη φαρμακευτική δαπάνη και θα οριστικοποιηθεί ένα πλαίσιο χορήγησης φαρμάκου κατόπιν ιατρικής εξέτασης και διάγνωσης του γιατρού, όπως συμβαίνει σε όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εξυγίανση στην πολιτική του Φαρμάκου θα σώσει το ίδιο το Φάρμακο που σήμερα χρησιμοποιείται συχνά με λάθος τρόπο και μπορεί να επιφέρει άλλα πέραν του επιθυμητού αποτελέσματα».


Ο κος Πατούλης ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, που σήμερα σημειώνει πάνω από 16.000 ιατρικές επισκέψεις και αριθμεί 3.000 φαρμακευτικές αγωγές, μέσα από την Κοινωνική Τράπεζα Φαρμάκου για τους ανασφάλιστους ασθενείς.

Μετάβαση στο περιεχόμενο