Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στο Κέντρο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας Α. Γερακάκη, και τους Αντιδημάρχους Σπ. Σταθούλη, και Ν. Πέππα, κατά την υπογραφή της σύμβασης.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας Α. Γερακάκη, κατά την οριστικοποίηση της συμφωνίας συνεργασίας.


Υπεγράφη από το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, και τον ανάδοχο του έργου η σύμβαση για την εφαρμογή και λειτουργία συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο Κέντρο του Αμαρουσίου


Ξεκινούν μέσα στο επόμενο διάστημα οι εργασίες για την εφαρμογή και λειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης στο Κέντρο του Αμαρουσίου μετά την υπογραφή από το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, και τον ανάδοχο του έργου, της σύμβασης για την εφαρμογή και λειτουργία ελεγχόμενης στάθμευσης, ενός έργου που μαζί με τη βιοκλιματική ανάπλαση και το υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία Ευτέρπης θα δώσουν νέα πνοή στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο της πόλης.


Κατά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, αναφέρθηκε στην πολυετή προσπάθεια της Διοίκησης του Δήμου, τις εργατοώρες και τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί μέχρι τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης. «Είναι πολύ θετικό που σήμερα υπογράφουμε την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στο εμπορικό κέντρο της πόλης, μίας διαδικασίας που ελπίζουμε να δώσει λύση στα προβλήματα καθημερινότητας που άπτονται της αγοράς και των κατοίκων. Πρόθεσή μας είναι μετά τις υπογραφές το έργο να γίνει πράξη το συντομότερο δυνατόν».


Ο κ. Πατούλης, ζήτησε τη στενή συνεργασία των δύο πλευρών για να τρέξουν οι διαδικασίες εκφράζοντας τη θετική διάθεση από μέρους του Δήμου για παροχή κάθε δυνατής διευκόλυνσης για την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών. Παράλληλα, ενημέρωσε τους εμπλεκόμενους για τις επαφές της Διοίκησης με τους εκπροσώπους του εμπορικού συλλόγου και των κατοίκων της περιοχής, μεταφέροντας τη θετική τους στάση στις δρομολογούμενες ρυθμίσεις, και σημείωσε ότι θα υπάρξει και νεότερη επικοινωνία μαζί τους για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες του έργου.


Από μέρους του αναδόχου υπήρξαν διαβεβαιώσεις για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση των έργων με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση. Όσον αφορά στην υλοποίηση του έργου υπήρξε ενημέρωση ότι θα ακολουθηθεί σαφές χρονοδιάγραμμα ενεργειών, ενώ θα υπάρξει και ένα πιλοτικό στάδιο εφαρμογής μέχρι την τελική εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης. Έμφαση δόθηκε στο σωστό συντονισμό για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις αλλά και στο θέμα της εκπαίδευσης των δημοτικών αστυνόμων όσον αφορά στο ρόλο και τα καθήκοντα που θα αναλάβουν.


Στόχος είναι σύντομα, μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο του Αμαρουσίου, να εφαρμοστεί και σε άλλες γειτονιές της πόλης.


Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Νίκος Πέππας, ενώ την ανάδοχο του έργου εκπροσώπησε ο Ανδρέας Γερακάκης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο