Ξεκίνησε το πρόγραμμα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής για τη στήριξη στους εμπερίστατους ηλικιωμένους της Αρχιεπισκοπής από την Αγ.Αικατερίνη Πετραλώνων

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης και ο Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Κ.Δήμτσας με τον Π.Κωνσταντίνο και τον Π.Προκόπιο της Αγ.Αικατερίνης Πετραλώνων και τους εθελοντές Θ.Ριζόπουλο, Ι.Χατζηγιάννη, Ε.Μελιάδου, Κ.Περρέα, Κ.Ζαφειράκη και Α.Παπαπροκοπίου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης και ο Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Κ.Δήμτσας με το Δήμαρχο Πειραιά Β.Μιχαλολιάκο και τους εθελοντές Μ.Αρναούτη, Ρ.Μπίκου, Γ.Δαπέργολας, Ε.Αναστασιάδου και Γ.Νουράκης.Ο κ.Πατούλης και ο κ.Δήμτσας με τη βιοπαθολογο Δ.Γιαννοπούλου στην εξέταση των ενοριτών στην Αγ.Αικατερίνη.Ο εθελοντής κ.Ριζόπουλος στην Κοινητή Μονάδα με τη νοσηλευτρια Κ.Ζαφειράκη.


Το πρόγραμμα στήριξης της 3ης ηλικίας ξεκίνησε σήμερα στις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής με την Κινητή Μονάδα του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Εθελοντές γιατροί του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ήταν από νωρίς το πρωί στην Αγία Αικατερίνη στα Πετράλωνα για να εξετάσουν προληπτικά τους εμπερίστατους, ανασφάλιστους και άπορους ηλικιωμένους ενορίτες στο Πρόγραμμα Ιατρικού Ελέγχου της 3ης ηλικίας για την Πρόληψη της Οστεοαρθρίτιδας και την Εκτίμηση του Καρδιαγγειακού Κινδύνου, που υλοποιείται μαζί με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ από σήμερα και για 20 εβδομάδες σε ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.


Πρώτος σταθμός ήταν την ημέρα της Υπαπαντής ο Ιερός Ναός Αγίας Αικατερίνης στα Κάτω Πετράλωνα, όπου 62 ηλικιωμένοι υποβλήθηκαν σε προληπτική κλινική εξέταση κατά συστήματα, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, μέτρηση γλυκόζης νηστείας και χοληστερίνης και καρδιογράφημα. Οι δωρεάν μετρήσεις της χοληστερίνης και του σακχάρου είναι μία προσφορά των εταιρειών RocheDiagnosticsκαι MenariniDiagnostics. Μετά τις εξετάσεις, δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες ιατρικής παρακολούθησης στους παραμελημένους ενορίτες.


Στα πλαίσια της δράσης, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και ο ΣΚΑΙ ανέλαβαν την υιοθέτηση των ανασφάλιστων χρονίως πασχόντων ενοριτών για την φαρμακευτική τους κάλυψη, μέσα από το δράση Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία. Επόμενος σταθμός είναι την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου ο Ιερός Ναός ʼγ. Παντελεήμονος Ιλισού στην οδο Καλλιρρόης 19.


Παράλληλα, ο χθεσινός απολογισμός της δράσης του ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί μπορούμε» και του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Δήμο Πειραιά ήταν 11 σάκοι με φάρμακα που συγκεντρώθηκαν από τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών και παραδόθηκαν από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Πειραιά για να διατεθούν στους εμπερίστατους Πειραιώτες από την Τράπεζα Αγάπης του Δήμου.


«Χάρη στην προσφορά πολύτιμων φαρμάκων εκατομμυρίων ανώνυμων πολιτών που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΣΚΑΙ Όλοι μαζί μπορούμε κάθε Σάββατο» δήλωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ.Πατούλης, «βρισκόμαστε σήμερα στη θέση να προσφέρουμε δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη σε χιλιάδες ανασφάλιστους ασθενείς, σακχαροδιαβητικούς, χρόνιους, καρκινοπαθείς, ασθενείς με σπάνια νοσήματα που χρειάζονται ακριβά φάρμακα. Από σήμερα η δράση επεκτείνεται και από τη συλλογή του Όλοι μαζί μπορούμε θα προμηθεύουμε και φάρμακα σε όσους ανασφάλιστους ηλικιωμένους εξετάζουμε στις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα Προληπτικού Ιατρικού Ελέγχου της 3ης ηλικίας, που ξεκίνησε με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κκ. Ιερωνύμου Β., στα πλαίσια του οποίου ελέγχουμε την οστεοαρθρίτιδα, το αυχενικό σύνδρομο, την οσφυαλγία και τον καρδιαγγειακό κίνδυνο στους εμπερίστατους και παραμελημένους ηλικιωμένους των ναών. Ξεκινήσαμε το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα από την ενορία της Αγ.Αικατερίνης στα Κάτω Πετράλωνα, και ευχαριστούμε εγκαρδίως για τη συνεργασία τους στην προσπάθεια αυτή τον προϊστάμενο της ενορίας Πατέρα Κωνσταντίνο και τον υπεύθυνο της δράσης Πατέρα Προκόπιο».


«Βρισκόμαστε σήμερα στα Πετράλωνα για να βοηθήσουμε τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Δεκάδες άνθρωποι χωρίς κοινωνική ασφάλιση και με πολλά προβλήματα υγείας, εξετάστηκαν από τους εθελοντές γιατρούς μας. Κάθε Κυριακή οι Κινητή Μονάδα της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ θα βρίσκεται στις ενορίες για να στηρίξει τους ηλικιωμένους που δεν έχουν καμία ιατρική φροντίδα. Παράλληλα, 750.000 φάρμακα έχουν ήδη συγκεντρωθεί στους 20 μήνες που συμπληρώνονται από την έναρξη της δράσης. Είναι συγκινητική η τεράστια ανταπόκριση του κόσμου. Είναι χρέος κάθε συνειδητοποιημένου χριστιανού να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του. Προσπαθούμε να στηρίξουμε τους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη, που υποφέρουν και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης κάθε μέρα της ζωής τους.» τόνισε ο Διευθυντής του Φιλανθρωπικού οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ Κ.Δήμτσας.


Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, Αμπελόκηποι από Δευτέρα εως Παρασκευή 9-5, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ως πρότυπη Μονάδα Περίθαλψης Ανασφάλιστων Ασθενών

Μετάβαση στο περιεχόμενο