Ξεκίνησε ο κύκλος ομιλιών για την ιστορία του Αμαρουσίου από τη Δημοτική Βορέειο Βιβλιοθήκη

Print Friendly, PDF & EmailΟ κ.Δήμαρχος απευθύνει χαιρετισμό στην ομιλία με θέμα την ιστορία του Αμαρουσίου.
|download file .jpg 95Kb|


Η πρόεδρος της Βορέειου Γλ.Μοστρού και ο Δήμαρχος Γ.Πατούλης με τις ομιλήτριες Α.Καλομενοπούλου, Μ.Σπυροπούλου-Θεοδωρίου και Θ.Θεοδωρίδου.
|download file .jpg 151Kb|


Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση της Βορέειου Βιβλιοθήκης.
|download file .jpg 91Kb|


Γ.Πατούλης: . Δικό μας χρέος είναι να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη για την πόλη μας, ως αναπόσπαστο κομμάτι της συνείδησής μας


Ξεκίνησε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου ο κύκλος ομιλιών για την ιστορία του Αμαρουσίου από την αρχαιότητα έως σήμερα, που διοργανώνει η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου.

Το πρώτο μέρος του τριμερούς αφιερώματος με τίτλο: «Γνώθι την σεαυτήν πόλιν: Ας γνωρίσουμε το Μαρούσι, τη δική μας πόλη» παρουσίασε η κ.Μ.Σπυροπούλου-Θεοδωρίδου, φιλόλογος, συγγραφέας και ερευνήτρια ιστορικών κειμένων του Αμαρουσίου, η οποία έκανε μία ιστορική αναδρομή από το αρχαίο ʼθμονον στο Αμαρύσιον, παρουσιάζοντας στοιχεία της ιστορίας της πόλης κατά τα αρχαία και ρωμαϊκά χρόνια, μέχρι το Βυζάντιο και την περίοδο της Τουρκοκρατίας, ενώ κείμενα για την ιστορία της πόλης διάβασαν οι κ.κ. Θεοδώρα Θεοδωρίδου και Αλίκη Καλομενοπούλου.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε: «Η εκδήλωση αυτή είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ενισχύσουμε τη γνώση γύρω από την ιστορία της πόλης μας, μέσα από μια καταγραφή γεγονότων, θεσμών, προσώπων και θρύλων που θα αγκαλιάσει το χθες με το σήμερα και θα ενώσει νοητά την πόλη μας στο πέρασμα του χρόνου. Δικό μας χρέος, μέσα και από την εκδήλωση, είναι να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη για την πόλη μας ως αναπόσπαστο κομμάτι της συνείδησής μας. Γιατί οι λαοί, όπως και οι τόποι οι πολίτες των οποίων δεν διαθέτουν βάθος ιστορικής μνήμης και συνέχεια είναι καταδικασμένοι στην αφάνεια. Είναι καταδικασμένοι αργά ή γρήγορα στην παρακμή.»

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Βορέειου Βιβλιοθήκης κ.Γλ.Μοστρού ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για την παρουσίαση και την στήριξή του στο έργο της Βιβλιοθήκης, η οποία αποτελεί «φάρο» πολιτισμού για την πόλη μας.

Το αφιέρωμα στην ιστορία της πόλης του Αμαρουσίου θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010 στις 7 μ.μ. στον ίδιο χώρο, με ομιλίες  για το Μαρούσι κατά την επανάσταση του 1821, το Μαρούσι στα πρώτα χρόνια της απελευθέρωσης, κατά τη γέννηση της νέας πόλης, αλλά και για γεγονότα, θεσμούς και πρόσωπα της πόλης που ξεχώρισαν μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο