Ξεκίνησε ο αντιφυματικός εμβολιασμός στα ιδιωτικά σχολεία της πόλης από το Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

|download file .jpg 159KB|

Μετά τη διεύρυνση του  προγράμματος δερμοαντίδρασης Mantoux και αντιφυματικού εμβολιασμού BCG και στους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων του Αμαρουσίου, το Δημοτικό Πολυιατρείο πραγματοποίησε την Τετάρτη 4 Μαρτίου και σήμερα, εμβολιασμό στην 1η τάξη του Δημοτικού των Εκπαιδευτήρίων Δούκα.
Τη σημασία του παιδικού εμβολιασμού  για τη θωράκιση της υγείας των παιδιών, τόνισε για μια ακόμη φορά, ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης. Ο κ. Πατούλης τόνισε πως «πολιτική της Δημοτικής Αρχής είναι η διαρκής ενημέρωση και η πρόληψη της υγείας, ώστε να μπορούμε όλοι να έχουμε μια καλύτερη ζωή. Ειδικά σε ό,τι αφορά τα παιδιά μας, ο  Δήμος Αμαρουσίου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος και παρέχει τις υπηρεσίες πρόληψης που είναι απαραίτητες».
«Με δεδομένη τη σπουδαιότητα που έχει η πρόληψη στην προαγωγή της υγείας των πολιτών αξιοποιούμε τις δομές υγείας και κοινωνικής πρόνοιας που διαθέτουμε ως Δήμος με στόχο τη θωράκιση της δημόσιας υγείας. Παράλληλα αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες σε συνεργασία με άλλους φορείς, όπως ο προληπτικός εμβολιασμός των μαθητών όλων των σχολείων της πόλη μας, δημόσιων και ιδιωτικών, ώστε τα παιδιά μας να μπορούν να απολαμβάνουν μία καλύτερη ζωή».  
Το πρόγραμμα εμβολιασμού στους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων του Αμαρουσίου, που γίνεται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας Ανατολικού Τομέα της Νομαρχείας Αθηνών, ολοκληρώνεται την Δευτέρα 6 Απριλίου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα εμβολιασμού έχει ως εξής:            
• Εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ Α.Ε.
Τετάρτη 4 Μαρτίου και Τρίτη 10 Μαρτίου 2009, δερμοαντίδραση mantoux
Παρασκευή 6 Μαρτίου και Παρασκευή 13 Μαρτίου, αντιφυματικός εμβολιασμός BCG
• ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
Δευτέρα 30 Μαρτίου δερμοαντίδραση mantoux
Τετάρτη 1 Απριλίου αντιφυματικός εμβολιασμός BCG
• ΕΡΑΣΜΕΙΟΣ / ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ / Π. ΒΟΣΣΟΥ Α.Ε.
Τρίτη 31 Μαρτίου και Παρασκευή 3 Απριλίου δερμοαντίδραση mantoux
Πέμπτη 2 Απριλίου και Δευτέρα 6 Απριλίου αντιφυματικός εμβολιασμός BCG


 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο