Ξεκίνησε ο αντιφυματικός εμβολιασμός στα δημόσια δημοτικά σχολεία Αμαρουσίου από τον Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α

Print Friendly, PDF & Email

Ξεκίνησε από τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) και φέτος το πρόγραμμα δερμοαντίδρασης Μantoux και αντιφυματικού εμβολιασμού στα δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία της πόλης στους μαθητές της Α’ τάξης Δημοτικού στο πλαίσιο των προγραμμάτων πρόληψης της παιδικής Υγείας που υλοποιεί.

Με την ευκαιρία της έναρξης του προγράμματος, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Σταθερά και φέτος, με την ίδια συνέπεια, μέσα από τον Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α, υλοποιούμε το πρόγραμμα αντιφυματικού εμβολιασμού για τη διασφάλιση της Υγείας των παιδιών μας. Η πρόληψη είναι ψηλά στις προτεραιότητες της Διοίκησής μας, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για τα παιδιά μας».

Το πρόγραμμα φέτος ξεκίνησε από το 8ο και το 16ο δημοτικό σχολείο με τη συμμετοχή του εθελοντή ιατρού του Δημοτικού Πολυιατρείου, παιδιάτρου Στέλιου Ντούβλη, και της επισκέπτριας Υγείας Μάγιας Μαρκοπούλου.

Η πρώτη φάση του προγράμματος που αφορά στον εμβολιασμό των μαθητών στα δημόσια δημοτικά σχολεία, θα ολοκληρωθεί στις 11 Δεκεμβρίου 2014. Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων θα συνεχιστεί στα ιδιωτικά δημοτικά σχολεία της πόλης.

Συνολικά στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι εθελοντές παιδίατροι του Πολυιατρείου Άγγελος Δαμπάλης, Ελένη Μελιάδου, Στέλιος Ντούβλης, Αναστασία Φλώκου, όπως και οι επισκέπτριες Υγείας Μάγια Mαρκοπούλου, και Ευαγγελία Παπαγιάννη. Τον συντονισμό έχει η υπεύθυνη των προγραμμάτων πρόληψης του Πολυιατρείου Καίτη Σεβαστή.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 213 2031914.

 

Σχετικά αρχείαΚατά τον αντιφυματικό εμβολιασμό μαθήτριας, παρόντος του Προέδρου του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Ν. Κάββαλου, με τη συμμετοχή της γιατρού Ε. Μελιάδου, της επισκέπτριας Υγείας Μ. Μαρκοπούλου, και της υπεύθυνης προγραμμάτων πρόληψης του Πολυιατρείου Κ. Σεβαστή. _1


Κατά τον αντιφυματικό εμβολιασμό στο 8ο Δημοτικό Σχολείο με τον εθελοντή ιατρό Στ. Ντούβλη, την επισκέπτρια Υγείας Μ. Μαρκοπούλου, τη διευθύντρια του 8ου Δημοτικού Κ. Κανάρη, και την υπεύθυνη προγραμμάτων πρόληψης του Πολυιατρείου Κ. Σεβαστή. _2

Μετάβαση στο περιεχόμενο