Ξεκίνησαν τα έργα αντικατάστασης των κυβόλιθων στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email


(download zip file)
Ο Δήμαρχος ʼμαρουσίου κ. Γιώργος
Πατούλης επιβλέπει τις εργασίες αντικατάστασης των κυβόλιθων.(download zip file)
Ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης
των κιβόλιθων στη Βασ. Σοφίας.(download zip file)
Ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης
των κιβόλιθων στη Βασ. Σοφίας.

Στην άμεση αποκατάσταση των κακοτεχνιών και των άστοχων παρεμβάσεων που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια στο ιστορικό κέντρο της πόλης , προχωρά ο Δήμος Αμαρουσίου.


Στις παρεμβάσεις αυτές εκτός των άλλων, περιλαμβάνεται και η αντικατάσταση των κυβόλιθων στους κεντρικούς δρόμους.


Στα πλαίσια αυτά, ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης των κυβόλιθων σε τμήμα της οδού Βασιλίσσης Σοφίας ( από Γούναρη έως Χατζηαντωνίου).


Οι εργασίες διαμόρφωσης θα πραγματοποιηθούν σταδιακά σε τρεις φάσεις, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η ταλαιπωρία οδηγών και περαστικών που διασχίζουν το κέντρο του Αμαρουσίου, ενώ έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες εργασίες εκτροπής της κυκλοφορίας από άλλους δρόμους. 


Η A΄ φάση των εργασιών αποξήλωσης των κυβόλιθων (στο τμήμα της οδού της Βασ. Σοφίας που περικλείεται μεταξύ της Λ. Κηφισίας και της οδού Χατζηαντωνίου) ξεκίνησε ήδη και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 5 Μαρτίου 2008.


Η B΄φάση αφορά το τμήμα της οδού Βασ. Σοφίας στο ύψος μεταξύ των οδών Μητροπόλεως έως και την βόρεια έξοδο της Λ. Κηφισίας. Οι εργασίες ανάπλασης σ΄ αυτό το τμήμα θα ξεκινήσουν στις 15 Μαρτίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τις 15 Απριλίου 2008.


Η Γ΄ φάση αφορά το τμήμα της Βασ. Σοφίας μεταξύ των οδών Χατζηαντωνίου και Μητροπόλεως. Οι εργασίες ανάπλασης στο τμήμα αυτό θα ξεκινήσουν στις 10 Μαΐου και αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τις 20 Ιουνίου 2008.


Με αφορμή την έναρξη των έργων αντικατάστασης των κυβόλιθων επί της οδού Βασ. Σοφίας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης δήλωσε:


«Το 2008 είναι χρονιά έργων για το Μαρούσι. Είναι η χρονιά έναρξης υλοποίησης του δικού μας φιλόδοξου Αναπτυξιακού Προγράμματος για την πόλη μας, που πρωταρχικό στόχο έχει τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Η πόλη μας αλλάζει σελίδα.  Οι αποτυχημένες παρεμβάσεις  με τους κυβόλιθους που τόσο πολύ ταλαιπώρησαν τους πολίτες, δεν έχουν για μας καμιά θέση σε μια ανθρώπινη πόλη, όπως θέλουμε να είναι το Μαρούσι. Μαζί με τους πολίτες ξεκινάμε μια σειρά από έργα και παρεμβάσεις που φιλοδοξούμε σύντομα να αποκαταστήσουν την αισθητική εικόνα του Αμαρουσίου, να ενισχύσουν τη φυσιογνωμία της πόλης και να αναβαθμίσουν στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο».

Μετάβαση στο περιεχόμενο