Ξεκινά άμεσα η συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Print Friendly, PDF & Email


Στιγμιότυπο από την πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Θ. Παπαθεοδώρου και τον Λέκτορα του Παν/μίου και Πρόεδρο του ΟΠΑΔ κ. Κυρ. Σουλιώτη, κατά την οποία συμφωνήθηκε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου και του Πανεπιστημίου.
|download file .jpg 152 KB|
 


 


Γ. Πατούλης: Σημαντικό το όφελος για τους πολίτες και την καλύτερη λειτουργία του Δήμου από τη συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο


Μία πολύ σημαντική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου προς όφελος των κατοίκων, αλλά και της καλύτερης λειτουργίας του Δήμου  θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή.


Μετά από εισήγηση του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το οποίο είναι αποτέλεσμα της πρόσφατης συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου.    


Όπως προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας για το Ακαδημαϊκό έτος 2010 – 2011 το Πανεπιστήμιο θα διαθέσει πέντε (5) υποτροφίες διδάκτρων στα μεταπτυχιακά του προγράμματα σε ισάριθμους φοιτητές κατοίκους του Αμαρουσίου που θα εισαχθούν σε αυτά. Προτεραιότητα θα δοθεί σε αυτούς που ανταποκρίνονται στα κοινωνικά κριτήρια του συστήματος υποτροφιών του Παν/μίου Πελοποννήσου.

Παράλληλα, το Ακαδημαϊκό έτος 2010 – 2011 θα ξεκινήσει η λειτουργία προγράμματος Πιστοποιημένης Κατάρτισης Εθελοντών για τους κατοίκους της πόλης. Το πρόγραμμα θα λειτουργεί υπό την ευθύνη του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου.

Επίσης, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ο Δήμος Αμαρουσίου συμφώνησαν για την ανάπτυξη συνεργατικών δράσεων επιμόρφωσης στους τομείς υγείας, της πρόληψης της παραβατικότητας, των πολιτικών εθελοντισμού, της διαχείρισης κινδύνων, της διαχείρισης και οργάνωσης αθλητισμού, των πολιτικών μετανάστευσης και καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού και των κοινωνικών ανισοτήτων. Επιπλέον, συμφώνησαν για τη διεύρυνση της συνεργασίας, ώστε η διάχυση της επιστημονικής γνώσης να αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για την τοπική κοινωνία και οικονομία.                      


Ο Δήμος Αμαρουσίου αναλαμβάνει από την πλευρά του να παραχωρήσει στο Πανεπιστήμιο για χρονικό διάστημα ενός έτους χώρο εγκατάστασης γραφείων στα απούλητα διαμερίσματα της ΑΘΜΟΝΟ για την εξυπηρέτηση λειτουργικών αναγκών του Πανεπιστημίου.
 


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο