Ξεκινά άμεσα η λειτουργία του νέου Κέντρου Ημέρας για τα άτομα που πάσχουν από τη νόσο Aλτσχάιμερ

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με την Πρόεδρο της Εταιρίας Νόσου Alzheeimer  και συναφών διαταραχών Αθηνών Π. Σακκά υπέγραψαν το μνημόνιο λειτουργίας του νέου Κέντρου Ημέρας για τα άτομα που πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ στο Μαρούσι.
|download file .jpg 88 KB|


Ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης στον χαιρετισμό του τόνισε την προτεραιότητα που δίνει ο Δήμος Αμαρουσίου στη λειτουργία κοινωνικών δομών και υπηρεσιών που έχουν στόχο την ουσιαστική στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.
|download file .jpg 104 KB|
 


 


Το μνημόνιο λειτουργίας υπέγραψε ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης με την Πρόεδρο της Εταιρίας Νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών  


Το μνημονίου λειτουργίας του νέου Κέντρου Ημέρας για τα άτομα που πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ υπέγραψε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και η Πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών Αθηνών Παρασκευή Σακκά, στο Δημαρχείο της πόλης, την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010.      


Η υπογραφή του μνημονίου λειτουργίας του  νέου Κέντρου έρχεται να καλύψει μία δραματική έλλειψη δομών και υπηρεσιών που υπάρχει στη χώρα μας σε Κέντρα Ημέρας για ανοϊκούς ασθενείς.
   
Το Κέντρο Ημέρας για τη νόσο πρόκειται να λειτουργήσει από τις 22 Σεπτεμβρίου 2010, στο ισόγειο του κτηρίου που βρίσκεται στην οδό Ζήνωνος Ελεάτου 8, κάθε  Δευτέρα – Τετάρτη και Παρασκευή από τις 09:30 – 13:00.


Η έναρξη λειτουργίας του γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλστχάιμερ στις 21 Σεπτεμβρίου και είναι η πρώτη κοινωνική δομή στα Βόρεια Προάστια για την υποστήριξη όσων πάσχουν από τη νόσο.              


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στο χαιρετισμό του σημείωσε ότι « οι ασθενείς με τη νόσο Αλτσχάιμερ, όπως και ο καθένας μας έχουν δικαίωμα στη ζωή, έχουν δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια. Με τη λειτουργία του νέου Κέντρου Ημέρας τους προσφέρουμε τη δυνατότητα να έχουν ποιότητα στη ζωή τους. Βοηθούμε παράλληλα τις οικογένειες τους, αλλά και τους φροντιστές να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκύπτουν από τη φύση της νόσου.»

Με τη λειτουργία του νέου Κέντρου ο Δήμος Αμαρουσίου πρωτοπορεί, αναδεικνύοντας μια καλή πρακτική για τη λειτουργία Κέντρων Αλτσχάιμερ και όπως επισήμανε ο κ. Πατούλης «είναι το πρώτο Κέντρο Ημέρας που δεν θα λειτουργεί με κρατικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους, αλλά αποκλειστικά με πόρους του Δήμου.»
 


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο