Βρείτε άλλους τρόπους να εγγράψετε συνδικαλιστικά ένσημα και όχι με ψεύδη και ανακρίβειες

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Β. Κόκκαλη στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου 

Με αφορμή την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Αμαρουσίου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Βασίλης Κόκκαλης επισημαίνει τα παρακάτω:

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης Φεβρουαρίου 2019, το Σωματείο Εργαζομένων πήρε αναλυτικές και σαφείς απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στην υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων, τόσο από τη γιατρό Εργασίας και τον Τεχνικό Ασφαλείας, όσο και από τους αρμόδιους Δημοτικούς Συμβούλους.

Επειδή, πιθανόν, οι απαντήσεις δεν εξυπηρετούσαν τις συνδικαλιστικές σκοπιμότητές τους, 15 ημέρες μετά, οι «εργατοπατέρες» του Δήμου Αμαρουσίου θεώρησαν σκόπιμο να βγάζουν ανακοινώσεις γεμάτες με ψευδή στοιχεία και ανακρίβειες και είναι να απορεί κανείς, εάν είναι τόσο άσχετοι ή προσπαθούν να δικαιολογήσουν το ρόλο τους για μικροσυνδικαλιστικά και μικροκομματικά οφέλη.      

Είναι δε εκτεθειμένοι ανεπανόρθωτα, αφού, μέσα στο συνδικαλιστικό οίστρο τους φθάνουν να παραποιούν την ισχύουσα νομοθεσία, επικαλούμενοι για τους συμβασιούχους, τη νομοθεσία που ισχύει για το μόνιμο προσωπικό!

Και φθάνουν ακόμη, στο κατώτατο σημείο ευτελισμού, και είναι κρίμα, να εκμεταλλεύονται για μικροκομματικές σκοπιμότητες τη μνήμη ενός ανθρώπου που έχασε τη ζωή του από παθολογικά αίτια και όχι από εργατικό ατύχημα, την ώρα, που ο Δήμος Αμαρουσίου έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εργασιακή αποκατάσταση μέλους της οικογένειας του στο Δήμο όπως προβλέπει η νομοθεσία για τις οποίες έχει ενημερώσει σχετικά τη χήρα του θανόντος, καθώς και το Προεδρείο του Σωματείου.

Ο Δήμος Αμαρουσίου δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν, καθώς λαμβάνει όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων και σταχυολογούμε μεταξύ άλλων μερικές δράσεις:

1. Όλοι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και στο περιβάλλον έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε μία σειρά εξετάσεων και να εμβολισθούν. Αλλά το ζητούμενο είναι, ενώ φωνασκούν, πόσοι προσέρχονται για τις αντίστοιχες εξετάσεις, ενώ έχουν την ευκαιρία;

Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι το 2018 από τους 358 εργαζόμενους πήγαν για εξετάσεις οι 97 και από αυτούς, οι 67 έχουν ενημερωθεί για τις απαντήσεις των ιατρικών αποτελεσμάτων.  Από τους 67 οι 18 υποβλήθηκαν σε εμβολιασμό ηπατίτιδας Β, 4 σε εμβολιασμό τετάνου και 4 σε αντιγριπικό εμβολιασμό.
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ παρά τις οχλήσεις της γιατρού Εργασίας προέβησαν στις απαραίτητες εξετάσεις που τους παρέχει δωρεάν ο Δήμος;    Η υποκρισία περισσεύει! 

2. Ο Δήμος διαθέτει γιατρό Εργασίας εξειδικευμένο στα θέματα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων και τρεις τεχνικούς ασφαλείας, εργαζόμενους στο Δήμο Αμαρουσίου που γνωρίζουν τις συνθήκες εργασίας και όλα τα θέματα  ασφαλείας και άμεσα μπορούν παρεμβαίνουν όπου κριθεί απαραίτητο, προστατεύοντας τους συναδέλφους τους.

3. Ο στόλος των οχημάτων Καθαριότητας έχει αντικατασταθεί με σύγχρονα και ασφαλή οχήματα, προκειμένου να παρέχεται περισσότερη ασφάλεια στους εργαζόμενους.

4. Χορηγούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας εγκαίρως σε όλους τους εργαζόμενους μόνιμους και  συμβασιούχους.

5. Οι συνθήκες εργασίας βελτιώνονται συνεχώς, γεγονός που επιβεβαιώνουν και οι μέχρι σήμερα αυστηροί έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

6. Η Διοίκηση του Δήμου  έχει αποδείξει έμπρακτα ότι όλα αυτά τα χρόνια  είναι δίπλα στους εργαζόμενους και στις οικογένειες τους, διεκδικώντας και πετυχαίνοντας σταθερή και  μόνιμη εργασία στο Δήμο, δίνοντας, από τους πρώτους Δήμους σε όλη την Ελλάδα, τον 13ο και 14ο μισθό και αντιμετωπίζοντας τους εργαζόμενους ως συνεργάτες και ως αναπόσπαστο μέρος της κοινής προσπάθειας προσφοράς στους πολίτες.                        

Είναι φανερό ότι, οι «εργατοπατέρες» εκμεταλλευόμενοι τη συνδικαλιστική ιδιότητά τους και παραποιώντας την αλήθεια εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα.

Θα πρέπει να βρουν άλλους τρόπους για να εγγράψουν συνδικαλιστικά ένσημα.

Το Μαρούσι και η χώρα μας χρειάζεται υγιή συνδικαλισμό, που δεν θα είναι ανέξοδες κραυγές, αλλά έργα ουσίας προς όφελος των εργαζομένων.

Στηρίζουμε τους εργαζόμενους, είμαστε αντίθετοι σε όσους τους εκμεταλλεύονται για μικροπολιτικά συμφέροντα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο