Βράβευση του Δήμου Αμαρουσίου από τον ΣΠΑΠ για τη συνεισφορά του στη αναδάσωση του Κοκκιναρά.

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 124KB||donwload file .jpg 94KB||donwload file .jpg 104KB|


 


Γ. Πατούλης:    Ο Δήμος Αμαρουσίου ανταποκρίνεται με υψηλό αίσθημα ευθύνης σε κάθε κάλεσμα και πρωτοβουλία του ΣΠΑΠ, συμβάλλοντας με το ανθρώπινο δυναμικό και τα μέσα που διαθέτει στις προσπάθειες για τη διάσωση του Πεντελικού Όρους.

Στην εκδήλωση για την επίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου 2009 παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας στο Μαρούσι, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου.
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού
( ΣΠΑΠ ), ο οποίος απένειμε βραβεία στους χορηγούς που συνέβαλαν στην προσπάθεια δεντροφύτευσης του Κοκκιναρά.     

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στον κοινό στόχο που ενώνει τους  22 Δήμους και Κοινότητες του ΣΠΑΠ που είναι η περιφρούρηση και προστασία του Πεντελικού Όρους, αλλά και όλων των δασών και των περιοχών πρασίνου που βρίσκονται μέσα στα όρια των πόλεων.

Ειδικότερα όσον αφορά το Δήμο Αμαρουσίου ο κ. Δήμαρχος υπογράμμισε ότι « ο Δήμος Αμαρουσίου ανταποκρίνεται με υψηλό αίσθημα ευθύνης σε κάθε κάλεσμα και πρωτοβουλία του ΣΠΑΠ, συμβάλλοντας με το ανθρώπινο δυναμικό και τα μέσα που διαθέτει στις προσπάθειες για τη διάσωση του πληγωμένου από την ανθρώπινη δραστηριότητα Πεντελικού Όρους.»  

 Από το 2007 πρόσθεσε ο κ. Πατούλης «κινητοποιήσαμε το επιχειρηματικό δυναμικό της πόλη μας μέσα από τη λειτουργία του Γραφείου Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και καταφέραμε να μας δοθούν σημαντικές δωρεές και προσφορές ιδιωτών και εταιριών μέσω των οποίων αποκτήσαμε σύγχρονο εξοπλισμό και μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της πυροπροστασίας και πυρασφάλειας των χώρων πρασίνου.»               

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Δήμαρχος στην «Πράσινη Συμμαχία Εθελοντών».  
« Στο Δήμο Αμαρουσίου πιστεύουμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι μία υπόθεση που αφορά μόνον το Κράτος και τους μηχανισμούς του. Αντίθετα πιστεύουμε ότι είναι υπόθεση όλων. Στο πλαίσιο αυτό επιδιώκουμε να κινητοποιήσουμε και να ενεργοποιήσουμε την τοπική μας κοινωνία, σε μια κοινή προσπάθεια, δημιουργώντας μια «Πράσινη Συμμαχία Εθελοντών» από δραστήριους συμπολίτες μας, πρόθυμους να υπερβούν  κάθε προσωπικό όφελος και να βρεθούν στο πλευρό μας κάθε φορά που χρειάζεται να διαφυλάξουμε το πράσινο.»

Ο κ. Δήμαρχος συνεχάρη τον Πρόεδρο και ψυχή ουσιαστικά του ΣΠΑΠ, τον Δήμαρχο Νέας Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη για τη σημαντική συμβολή του στην προσπάθεια που γίνεται για την αποτελεσματική προστασία του Πεντελικού Όρους, καθώς και όλους τους εθελοντές και εργαζόμενους για την αγνή και ανιδιοτελή προσφορά τους.

Παράλληλα,  εξέφρασε το αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών και προσωπικά προς τον κ. Υπουργό να συνδράμει στο έργο τους με περισσότερους πόρους που θα χρησιμοποιηθούν για τη διαφύλαξη και προστασία ότι πιο πολύτιμου έχει απομείνει στην Αττική, το πράσινο και τα δάση.

Ο κ. Δήμαρχος παρέλαβε την πλακέτα με την οποία τιμήθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου για τη συνεισφορά του με την χορήγηση του Δημοτικού ασθενοφόρου στις δύο δεντροφυτεύσεις του Κοκκιναρά.
           


Μετάβαση στο περιεχόμενο