Βράβευση του Δημάρχου Αμαρουσίου για την κοινωνική του προσφορά, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Υπουργείου Υγείας

Print Friendly, PDF & Email


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών κ. Σ. Γραμμένος βραβεύει τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη.
|download file .jpg 189 Kb|


Ο κ. Δήμαρχος με τους υπόλοιπους βραβευθέντες και τα μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Υπουργείου Υγείας.
|download file .jpg 95 Kb|Ο κ. Πατούλης με τους υπόλοιπους βραβευθέντες. Από αριστερά, ο εκπρόσωπος του Ι. Ν. Αγ. Ελευθερίου Αχαρνών, ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Δ. Σιούφας, η κ. Μ. Κυριακού, ο Δήμαρχος Αγ. Ιωάννη Ρέντη κ. Γ. Ιωακειμίδης, ο πρώην Υπουργός κ. Τηλέμαχος Χυτήρης και η πρώην Διευθύντρια του Κέντρου Αιμοδοσίας του ΠΓΝ Νικαίας κ. Κ. Σοφρωνιάδου.
|download file .jpg 113 Kb|
 


 


Γ. Πατούλης: ‘Ν’ αξιοποιήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση τους εθελοντές αιμοδότες’
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας η οποία γιορτάζεται στις 9 Μαρτίου κάθε χρόνο, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών του Υπουργείου Υγείας βράβευσε τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Ανθρωπίνου Δυναμικού της ΤΕΔΚΝΑ κ. Γ. Πατούλη, για τη κοινωνική του δράση και προσφορά στον χώρο της Αιμοδοσίας.
Στον χαιρετισμό του, ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε θερμά τον Σύλλογο για την τιμητική αυτή διάκριση, την οποία θέλησε να μοιραστεί με ‘τους χιλιάδες εκείνους ευαισθητοποιημένους πολίτες που αφιέρωσαν δέκα λεπτά από τη ζωή τους και με μια διαδικασία ανώδυνη και ασφαλή, προσέφεραν κάτι παραπάνω από το αίμα τους. Προσέφεραν την ελπίδα. Χωρίς τη δική τους ευρεία συμμετοχή και ανιδιοτελή προσφορά, όπως και των εθελοντών ιατρών, καμία από τις πρωτοβουλίες εθελοντικής αιμοδοσίας που κατά καιρούς έχουμε πραγματοποιήσει στον Δήμο Αμαρουσίου δεν θα είχε αποδώσει’.


Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στις δράσεις του Δήμου Αμαρουσίου στον τομέα της Αιμοδοσίας, τις ενημερωτικές καμπάνιες που διοργανώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ώστε οι πολίτες να έχουν πλήρη ενημέρωση σε ό,τι αφορά στην αιμοδοσία και τα οφέλη της, τη διενέργεια δύο φορές τον χρόνο εθελοντικής αιμοδοσίας, και τη σύσταση Τράπεζας Αίματος, η οποία είναι χρήσιμη σε όποιον συμπολίτη μας χρειαστεί αίμα. Ενώ πρόσφατα υπό την αιγίδα του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ και σε συνεργασία με το Κοινωφελές Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ‘Γραμμή Ζωής’ και τη μονάδα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Αθηνών ‘Ο ʼγιος Σάββας’, συστήθηκε Πανελλήνια Τράπεζα Αίματος για την Τρίτη Ηλικία.
Τελειώνοντας, ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι ‘δυστυχώς, η δραστηριότητά μας, το παράδειγμά μας δεν έχει τους μιμητές που θα έπρεπε. Είναι ώρα η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο σύνολό της, ως ο θεσμός που βρίσκεται εγγύτερα από κάθε άλλον στον πολίτη, να πάρει ακόμη περισσότερες πρωτοβουλίες. Υπάρχει μια τεράστια δεξαμενή, ένα σημαντικό κοινωνικό κεφάλαιο προσφοράς σε όλους τους Δήμους, που περιμένει να αξιοποιηθεί. Η πρόκληση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι να αξιοποιήσει αυτό το κεφάλαιο. Κύριος στόχος μας πρέπει να είναι χρόνο με τον χρόνο να μεγαλώνει ο αριθμός των εθελοντών αιμοδοτών’.
Εκτός από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Υπουργείου Υγείας βράβευσε του εθελοντές της Ενορίας Αγ. Ελευθερίου Αχαρνών, τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής κ. Δ. Σιούφα, τον πρώην Υπουργό και βουλευτή κ. Τ. Χυτήρη, την παρουσιάστρια και ηθοποιό κ. Μ. Κυριακού, την πρώην Διευθύντρια του Κέντρου Αιμοδοσίας του ΠΓΝ Νικαίας κ. Κ. Σοφρωνιάδου, τον Δήμαρχο Αγίου Ιωάννη Ρέντη κ. Γ. Ιωακειμίδη και τους Σκυταλοδρόμους Μοτοσικλετιστές.


 Κατεβάστε την ομιλία του Δημάρχου εδώ.


Μετάβαση στο περιεχόμενο