Βράβευση των εθελοντών γιατρών του Δημοτικού Πολυιατρείου από το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη

Print Friendly, PDF & Email
download _.jpg file 352 KB
download _.jpg file 194 KB


Για την πολυσήμαντη προσφορά τους στον τομέα της υγείας και τους δημότες της πόλης, βράβευσε τους εθελοντές γιατρούς του Δημοτικού Πολυϊατρείου σε ειδική εκδήλωση ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος: « Το 2008 είναι για το Δήμο μας χρονιά εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης. Η προσφορά των εθελοντών γιατρών αλλά και των επαγγελματιών υγείας στην πόλη μας είναι πολύ σημαντική. Σας καλώ όλους να δημιουργήσουμε μια μεγάλη ομπρέλα κοινωνικής αλληλεγγύης στο Μαρούσι, διεκδικώντας παράλληλα ο τομέας της πρόληψης της υγείας να περάσει στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Ο κ. Πατούλης εξήρε το έργο των 32 εθελοντών ιατρών του Πολυϊατρείου και των 10 επαγγελματιών υγείας και τόνισε την αξία του εθελοντισμού για τη δημιουργία μιας κοινωνίας αλληλεγγύης στην πόλη μας. Επεσήμανε επίσης την ανάγκη ν΄ αναλάβει η τοπική αυτοδιοίκηση τον τομέα της πρόληψης υγείας.

Συγκεκριμένα στην ομιλία του ο κ. Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων:

« Αυτή η χρονιά θα είναι χρονιά εθελοντισμού, χρονιά κατά την οποία θα βάλουμε τη δική μας σφραγίδα σε πολιτικό, κοινωνικό και επιστημονικό επίπεδο. Με τη δική σας συνδρομή, των εθελοντών γιατρών, και των εθελοντών πολιτών μέσω του Γραφείου Εθελοντισμού, επιχειρούμε να φτιάξουμε τη μεγάλη ομπρέλα κοινωνικής αλληλεγγύης στην πόλη μας. Σήμερα παρατηρείται μια πολυδιάσπαση στις υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής μέριμνας. Είναι ανάγκη η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναλάβει τον τομέα της  πρόληψης υγείας. Εμείς, ως Δήμος Αμαρουσίου και εγώ προσωπικά ως Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Δομών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης πρωτοστατούμε σ΄ αυτή τη διεκδίκηση. Γι΄ αυτό και σας καλώ όλους να στηρίξετε αυτή την προσπάθειά μας ώστε η πρόληψη υγείας να περάσει εξ ολοκλήρου στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Στην ίδια εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Α. Παρτσινέβελος καλωσόρισε τους δεκαοκτώ νέους εθελοντές γιατρούς που εντάχθηκαν τον τελευταίο χρόνο στην «οικογένεια» του Δημοτικού Πολυιατρείου και αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της συγκεκριμένης κοινωνικής υπηρεσίας, στον ενεργό ρόλο που καλείται να έχει μέσα στην κοινωνία, καθώς και στις δράσεις που αναπτύσσει, όπως τα προγράμματα  προληπτικής ιατρικής, αλλά και σε μια σειρά ενημερωτικών επιστημονικών εκδηλώσεων.

Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και η απονομή τιμητικής πλακέτας στους εθελοντές γιατρούς.

Μετάβαση στο περιεχόμενο