Βιωματική εκπαίδευση για την οδική ασφάλεια των μαθητών του 1ου Λυκείου Αμαρουσίου, στο πλαίσιο προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής για τους μαθητές της Α/βάθμιας & Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Βιωματικό σεμινάριο με προσομοιωτές οδήγησης παρακολούθησαν  οι μαθητές του 1ου Λυκείου Αμαρουσίου στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους.

Η βιωματική εκπαίδευση των μαθητών του 1ου Λυκείου εντάσσεται στο πλαίσιο προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής, που ξεκίνησε από τον προηγούμενο μήνα για τους μαθητές της Α/βάθμιας και Β/ βάθμιας Εκπαίδευσης, από το Δήμο Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ.) και τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (Σ.Β.Α.Π.). 

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η συζήτηση πάνω στα θέματα οδικής ασφάλειας, ανάλογα με την ηλικία και τις εκάστοτε ιδιαιτερότητες, ενώ δίνεται έμφαση στο ζήτημα της ασφάλειας των παιδιών ως πεζοί, ως επιβάτες Ι.Χ., ως ποδηλάτες και ως χρήστες Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.          

Οι μαθητές του 1ου Λυκείου το προηγούμενο διάστημα, όπως και οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου, παρακολούθησαν το πρόγραμμα « Κάντο Σωστά με μια ματιά», με στόχο την ενημέρωση πάνω σε στατιστικά στοιχεία τροχαίων δυστυχημάτων, τις κύριες αιτίες πρόκλησης αυτών  και την  ασφαλή οδήγηση.

Αντίστοιχα, οι μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου συμμετείχαν στο πρόγραμμα που διεξήχθη στο σχολικό περιβάλλον τους, με τίτλο «Κυκλοφορώ με ασφάλεια», ενώ το επόμενο διάστημα το πρόγραμμα θα παρουσιασθεί και στους μαθητές του 1ου και 9ου Δημοτικού Σχολείου.      

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με αφορμή την διεξαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος στα σχολεία της πόλης, το οποίο δυστυχώς συνέπεσε χρονικά με σοβαρά συμβάντα θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων, υπογράμμισε:
«Η ενημέρωση και η εκπαίδευση για την οδική ασφάλεια πρέπει  να ξεκινά από τη νεαρή ηλικία και για κάθε κατηγορία πολιτών είτε είναι οδηγοί, είτε πεζοί. Η χώρα μας δυστυχώς κατέχει σήμερα τη θλιβερή πρωτιά σε τροχαία δυστυχήματα. Πιστεύουμε μέσα από την επιμόρφωση που παρέχουμε στους μαθητές μας να τους βοηθήσουμε να συνειδητοποιήσουν και να κατανοήσουν το μέγεθος του κινδύνου από την παραβίαση του ΚΟΚ.»

 

Σχετικά αρχείαΒιωματική εκπαίδευση για την οδική ασφάλεια των μαθητών του 1ου Λυκείου Αμαρουσίου, στο πλαίσιο προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής για τους μαθητές της Α/βάθμιας & Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου_1


Βιωματική εκπαίδευση για την οδική ασφάλεια των μαθητών του 1ου Λυκείου Αμαρουσίου, στο πλαίσιο προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής για τους μαθητές της Α/βάθμιας & Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου_2


Βιωματική εκπαίδευση για την οδική ασφάλεια των μαθητών του 1ου Λυκείου Αμαρουσίου, στο πλαίσιο προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής για τους μαθητές της Α/βάθμιας & Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου_3

Μετάβαση στο περιεχόμενο