Τζούντο Παιδιών και Ενηλίκων

Print Friendly, PDF & Email
Τζούντο σημαίνει ο δρόμος της ευγένειας / ηπιότητας. Είναι μια μορφή πάλης που δημιουργήθηκε στα τέλη του 18ου αιώνα  από το Ιάπωνα καθηγητή πανεπιστημίου Ζιγκορό Κάνο. Στα νεανικά του χρόνια μελέτησε όλες τις μορφές Ζίου Ζίτσου  και με τα πιο χρήσιμα στοιχεία έφτιαξε ένα δικό του σύστημα που ονομάσθηκε τζούντο. Ο Jigoro Kano έθεσε ως στόχο της πολεμικής του τέχνης τη διάπλαση του ανθρώπινου σώματος και ταυτόχρονα τη διαμόρφωση του ανθρώπινου χαρακτήρα μέσω της πνευματικής και ηθικής πειθαρχίας.
Στο τζούντο οι αθλητές χρησιμοποιούν χέρια και πόδια και εξασκούνται μέσα από ένα σύστημα προκαθορισμένων κινήσεων, που διδάσκει τις βάσεις της επίθεσης και της άμυνας.
Το Τζούντο εντάσσεται κανονικά στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων το 1972, στο Μόναχο.
Οι αθλητές για τη βαθμολογική τους εξέλιξη εξετάζονται για την τεχνική τους κατάρτιση από την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο (Ε.Ο.Τ.) πάνω στο σύστημα που αφορά στις ζώνες και ονομάζεται σύστημα «Κίου Νταν». Η σειρά απόκτησης ζώνης ακολουθεί την παρακάτω σειρά : άσπρη, κίτρινη, πορτοκαλί, πράσινη, μπλε, καφέ και μαύρη. Στις μικρές ηλικίες χρησιμοποιούμε και τις μισές έγχρωμες ζώνες.
 
 
Δείτε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και επιλέξτε εδώ για να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής.
 
  • 2 φωτογραφίες
  • Για κατοίκους Αμαρουσίου επίδειξη της ARTEMIS CARD ή φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή ΕΥΔΑΠ 
  • Ιατρική βεβαίωση από Παθολόγο ή Καρδιολόγο και για παιδιά  από Παιδίατρο
  • Μηνιαία συνδρομή
Μετάβαση στο περιεχόμενο