Τους μικρούς φίλους της υποδέχεται η Δημοτική Βορέειος Βιβλιοθήκη Αμαρουσίου για την καλοκαιρινή περιπλάνηση στο κόσμο της γνώσης, της δημιουργικότητας και της ψυχαγωγίας

Print Friendly, PDF & Email

Στιγμιότυπα από τις δημιουργικές δραστηριότητες των μικρών φίλων που συμμετέχουν στην καλοκαιρινή εκστρατεία φιλαναγνωσίας και δημιουργικότητας της Δημοτικής Βορέειου Βιβλιοθήκης Αμαρουσίου. 


«Στις βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος»


Mε τη δράση «Βάφουμε πολλά μέτρα χαρτί! Και όλα τα χρώματα οδηγούν στη Βιβλιοθήκη», ξεκίνησε το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013 στη  Δημοτική Βορέειο Βιβλιοθήκη Αμαρουσίου η καλοκαιρινή εκστρατεία φιλαναγνωσίας και δημιουργικότητας. 


Με πολύ κέφι και ενθουσιασμό οι «πολύχρωμοι» φίλοι της Βιβλιοθήκης αποδέχτηκαν την πρόσκληση, έβαψαν πολλά μέτρα χρωματιστό χαρτί, κατασκεύασαν τις πινακίδες της Βιβλιοθήκης και ο προαύλιος  χώρος της Βιβλιοθήκης γέμισε χρώματα και χαρούμενες φωνές.


Η Βορέειος Βιβλιοθήκη για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνει εκστρατεία φιλαναγνωσίας σε συνεργασία με το Future Library, με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος ».

Από το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013 έως την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013, στο χώρο της Δημοτικής Βορέειου Βιβλιοθήκης τα παιδιά της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν, να ακούσουν και να διαβάσουν παραδοσιακά, αλλά και σύγχρονα παραμύθια, να δημιουργήσουν υπέροχες κατασκευές, να πρασινίσουν τη γειτονιά τους, να ανακαλύψουν νέες πρωτότυπες ιδέες, περνώντας ευχάριστα και δημιουργικά το καλοκαίρι τους, γεμάτο χρώματα, γιατί στις Βιβλιοθήκες «Ο Κόσμος είναι Πολύχρωμος».  
               
Η κεντρική ιδέα της φετινής εκστρατείας  δεν είναι απλώς το χρώμα, αλλά η πολυχρωμία που παραπέμπει ευθέως στην πολυφωνία, και την ποικιλία των εκδηλώσεων και εργαστηρίων, που καλούμαστε να οργανώσουμε, από την Ιστορία και τη Φυσική μέχρι τη λογοτεχνία και τις Τέχνες, με άξονα τα βιβλία και την ανάγνωση, αναδεικνύοντας τη δημιουργικότητα και τη δυναμική τους.
Οι δραστηριότητες αυτές θα αποτελέσουν για τα παιδιά αφετηρία για νέους τρόπους έκφρασης, ψυχαγωγίας, πειραματισμού και προσέγγισης της γνώσης.

Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος. Οι γονείς που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα μπορούν να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους στη Δημοτική Βορέειο Βιβλιοθήκη  (Στ.Δραγούμη 30 & Μιλτιάδου, Μαρούσι), ή στα τηλέφωνα:
210: 61.47.181, 213 20 38272, 213 20 38279.
Το πρόγραμμα τον δράσεων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης http://www.voreeios.gr/ και στην ιστοσελίδα του Δήμου Αμαρουσίου www.maroussi.gr, διανέμεται επίσης και στο χώρο της βιβλιοθήκης.

Σας περιμένουμε όλους!

Μετάβαση στο περιεχόμενο