Τους μαθητές του Αμαρουσίου που επέτυχαν το 2013 την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας τίμησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, καλωσορίζοντας μαθητές, συγγενείς και καθηγητές στην τελετή βράβευσης των φετινών επιτυχόντων του Αμαρουσίου στις πανελλαδικές εξετάσεις.

 Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή απονομής των επαίνων στους επιτυχόντες μαθητές του Δήμου Αμαρουσίου κατά τη φετινή χρονιά.
 Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κατά τη βράβευσης μαθήτριας από το 2ο Λύκειο και μαθητή από το 3ο Λύκειο.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δ. Καρλαύτη, ανάμεσα στους επιτυχόντες μαθητές. Κατά σειρά, το 1ο, το 3ο, το 4ο , το 5ο, το 6ο, το 8ο, το 9ο, το Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων, το ΕΠΑ.Λ Αμαρουσίου και το 1ο ΕΠΑ.Λ Αμαρουσίου.


 


 


 


Την ευόδωση των προσπαθειών των περισσότερων από 580 μαθητών της πόλης που επέτυχαν την εισαγωγή τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας κατά το 2013, τίμησε και φέτος ο Δήμος Αμαρουσίου στην καθιερωμένη ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας στο Κέντρο Κεραμικής Τέχνης Αμαρουσίου. Παρουσία καθηγητών, συγγενών αλλά και φίλων των παιδιών, τους επαίνους στους επιτυχόντες μαθητές παρέδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ευχόμενος τους κάθε επιτυχία στα επόμενα βήματά τους.


Χαιρετίζοντας τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, απένειμε τιμητικούς επαίνους στους επιτυχόντες μαθητές του Αμαρουσίου στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ της χώρας ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης των προσπαθειών τους για την κατάκτηση μίας θέσης σε ένα από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και επιβράβευσης για τη δίψα τους για γνώση, σε εποχές όπου η παιδεία βρίσκεται σε κρίση και παρατηρούνται ιδιαίτερα φαινόμενα απομόρφωσης.


«Όσοι βρίσκεστε εδώ απόψε έχετε ήδη κάνει ένα σημαντικό επόμενο βήμα στη ζωή σας. Σε μια εποχή όπου η εκπλήρωση ενός μεγάλου στόχου όπως είναι η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μπορεί να εμπεριέχει και ανάμεικτα συναισθήματα, εμείς θέλουμε να σας πούμε ένα μεγάλο μπράβο που μας κάνατε υπερήφανους και που κόντρα στα αντίρροπα φαινόμενα, επενδύσατε στη γνώση και την θέσατε ως στόχο και για τα επόμενα χρόνια μέσα από την ακαδημαϊκή σας σταδιοδρομία» σημείωσε ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, ευχόμενος ολόψυχα σε όλους κάθε επιτυχία στη μετέπειτα σταδιοδρομία τους, όπως και να μην πτοούνται από τις δυσκολίες αλλά με επιμονή να επιδιώκουν τον επόμενο στόχο τους. «Είναι αλήθεια ότι η ακαδημαϊκή σας ζωή δεν ξεκινά με τον πλέον ομαλό τρόπο. Οι αναταραχές στο χώρο της παιδείας, τα κλειστά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα δημιουργούν ένα περίεργο και αβέβαιο περιβάλλον. Αλλά δεν πρέπει να χάνεται την όρεξη, την επιμονή και την αισιοδοξία σας».


Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους καθηγητές και τους γονείς για τη σημαντική τους υποστήριξη ως συναγωνιστές των παιδιών στην πορεία τους προς την επιτυχία.


Ολοκληρώνοντας το χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Δήμου Αμαρουσίου για την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών, στην υποστήριξη από μέρους των δημοτικών υπηρεσιών της λειτουργίας των σχολείων της πόλης και του θεσμού της παιδείας, ευρύτερα, αλλά και στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων μαθητών για να έχουν ισότιμα το δικαίωμα πρόσβασης στη γνώση.


Οι μαθητές που επέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας ήταν από το 1ο Λύκειο, από το 2ο Λύκειο, από το 3ο Λύκειο, από το 4ο Λύκειο, από το 5ο Λύκειο, από το 6ο Λύκειο, από το 8ο Λύκειο, από το 9ο Λύκειο, από το Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων, από το ΕΠΑ.Λ Αναβρύτων, από το 1ο ΕΠΑ.Λ και από το 2ο ΕΠΑ.Λ. Οι επιτυχόντες μαθητές κατά την παραλαβή του επαίνου τους ανά σχολείο έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του Δήμου Αμαρουσίου.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Σμυρνής, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δημήτρης Καρλαύτης, και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Πολυχρονιάδης.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο