Τους επιτυχόντες των σχολείων της πόλης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση βράβευσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΠαρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο ΔΑΪΣ η βράβευση των επιτυχόντων μαθητών και μαθητριών των σχολείων του Αμαρουσίου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
|download file .jpg 128Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, καλωσορίζει τους παρευρισκομένους στην ειδική τελετή βράβευσης.
|download file .jpg 101Kb|


(Από δεξιά) Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου, Δημήτρη Σιψή, τον Προϊστάμενο του 2ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου, Ηρακλή Ιακώβου, και τον Αντιδήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Δημήτρη Καρλαύτη.
|download file .jpg 106Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, επιβραβεύει με τιμητικό έπαινο και ένα κινητό τηλέφωνο την προσπάθεια της μαθήτριας να πετύχει την εισαγωγή της στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με βαθμό μεγαλύτερο του 19,5.
|download file .jpg 89Kb|


Τους περίπου 600 μαθητές και μαθήτριες της πόλης που εισήχθησαν στα ανώτατα και τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας το 2010, βράβευσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από συγγενείς, φίλους και εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης, πολιτιστικό κέντρο ΔΑΪΣ.

Η πρωτοβουλία αυτή της Δημοτικής Αρχής πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά και έχει στόχο να επιβραβεύσει την προσπάθεια των επιτυχόντων και να τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και ακούραστα την προσπάθεια για την επίτευξη των εκπαιδευτικών και επαγγελματικών τους στόχων.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους στην τελετή που διοργάνωσε η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αμαρουσίου για να τιμήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων της πόλης που επέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές και τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αφού τους συνεχάρη για την επιτυχία τους, ο Γιώργος Πατούλης παρομοίασε την εισαγωγή των μαθητών σε ένα ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα «με αγώνα δρόμου που απαιτεί τεράστια αποθέματα ψυχικής και σωματικής αντοχής, έναν αγώνα δρόμου αντίστοιχο του συντοπίτη σας, μεγάλου Μαραθωνοδρόμου Σπύρου Λούη. Αποδείξατε ότι αντέχετε. Όχι μόνο εσείς οι μαθητές, που συχνά αναγκαστήκατε να ξεπεράσετε τον εαυτό σας και να καταβάλλετε υπερβάλλοντα ζήλο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας σας πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις. Αλλά και οι γονείς σας που στάθηκαν στο πλάι σας δείχνοντας υπομονή και κατανόηση. Και παράλληλα ενθαρρύνοντάς σας να μείνετε προσηλωμένοι στο στόχο σας και να μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια».

«Για τον Δήμο Αμαρουσίου, αυτό το βραβείο συμβολίζει την αναγνώριση και το αποτέλεσμα της προσπάθειας που καταβάλλουν όλοι οι μαθητές, όχι μόνο πριν τις εισαγωγικές εξετάσεις, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής τους ζωής, και ιδιαίτερα στις τάξεις του Λυκείου» ανέφερε ο Γ. Πατούλης και τους ευχήθηκε καλή συνεχεία στη μετέπειτα πορεία τους.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σημαντικό έργο που παράγεται στον τομέα της παιδείας. Αναφέρθηκε στα σχολικά συγκροτήματα του Αμαρουσίου που θεωρούνται από τα καλύτερα στην Αθήνα από άποψη εκπαιδευτικού προσωπικού, υλικοτεχνικής υποδομής και παροχής υπηρεσιών. Ως προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, έθεσε την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες παρουσιάζοντας με την ευκαιρία τις δράσεις που έχει αναλάβει ως τώρα στην κατεύθυνση αυτή.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την βράβευση των επιτυχόντων μαθητών και μαθητριών που δέχτηκαν τα συγχαρητήρια, επίσης, από τους παρευρισκόμενους γονείς, συγγενείς, φίλους και τους καθηγητές τους. Εκτός από τον τιμητικό έπαινο, οι παρόντες μαθητές και μαθήτριες με βαθμό εισαγωγής μεγαλύτερο του 19,5 έλαβαν ως δώρο και ένα κινητό τηλέφωνο προηγμένης τεχνολογίας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο