Τους αθλητές και τους προπονητές των Παραολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου βράβευσε σήμερα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

 
Γ. Πατούλης: «Μη φοβηθείς αυτόν που στήριξε στην πίστη επάνω την ελπίδα. Τον είδα στη ζωή να μάχεται μα πάντα ανίκητο τον είδα»


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, η αργυρή Παραολυμπιονίκης Ανθή Καραγιάννη και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Σταυριανόπουλος


download _.jpg file 47 KBΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Σταυριανόπουλος βραβεύουν τον χάλκινο Παραολυμπιονίκη Φερνάντεζ Σεζόν.


download _.jpg file 198 KB


Μαθήματα ήθους και δύναμης ψυχής μας έδωσαν για άλλη μια φορά οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν στους 13ους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, τους οποίους βράβευσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου και πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου.


Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Προέδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρο Σταυριανόπουλος, ο Προέδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες κ. Γεώργιος Φουντουλάκης, ο Προέδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με καρότσι Γεώργιος Κούζας, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με καρότσι Χάρης Περδίκης, η Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ρένα Χαλιώτη και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, προπονητές και συνοδοί των παραολυμπιονικών και πλήθος κόσμου.


Ήταν μια εκδήλωση τιμής για τους παραολυμπιονίκες του Πεκίνου, που με την άριστη και άψογη από κάθε άποψη εμφάνισή τους στους παραολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνο έκαναν όλους τους Έλληνες υπερήφανους, υπηρετώντας επάξια τα ιδεώδη του ολυμπισμού και του αθλητισμού.


Βραβεύοντας τους παραολυμπιονίκες αθλητές, ο κ. Πατούλης συνεχάρη όλους και τον καθένα ξεχωριστά και ευχήθηκε οι  δικές τους προσπάθειες «να αποτελούν παράδειγμα για τη νεολαία μας που σήμερα περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη από υγιή και αγνά πρότυπα, έχει ανάγκη να επιστρέψει σε παλιές αξίες, όπως αυτές που γαλούχησαν τους προγόνους μας και εκείνοι οραματίστηκαν και αγωνίστηκαν για έναν καλύτερο κόσμο».


Όπως είπε ο κ. Πατούλης «στα πρόσωπα των παραολυμπιονικών μας ταιριάζει ο στίχος του ποιητή: Μη φοβηθείς αυτόν που στήριξε στην πίστη επάνω την ελπίδα. Τον είδα στη ζωή να μάχεται μα πάντα ανίκητο τον είδα».


Αναφερόμενος στις διαχρονικές αξίες του αθλητισμού και του ολυμπισμού ο κ. Πατούλης είπε ότι οι αξίες αυτές αναδεικνύουν τη διαχρονική και παιδευτική διάσταση της άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθαι» και επεσήμανε ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε πρότυπα διαχρονικά και όχι πρότυπα που λάμπουν προσωρινά.


Ο κ. Πατούλης συνεχάρη επίσης τους προπονητές των παραολυμπιονικών «που στέκονται δίπλα τους στην καθημερινή σκληρή προσπάθειά τους ν’ αναδειχθούν ολυμπιονίκες της ζωής» και τόνισε ότι «ο Δήμος Αμαρουσίου πιστεύει ακράδαντα ότι οι άνθρωποι έχουν ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες και το αποδεικνύουμε στην πράξη μέσα από τις υποδομές και τα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής που υλοποιούμε».


Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Σταυριανόπουλος ευχαρίστησε από την πλευρά του τον κ. Πατούλη, τονίζοντας ότι «είναι ιδιαίτερη η τιμή που μας κάνει ο Δήμος Αμαρουσίου, καθώς αυτή προέρχεται από έναν Δήμαρχο που αποδεδειγμένα έχει ευαισθησίες στα θέματα αυτά και είναι στο πλευρό μας».


Οι αθλητές που βραβεύτηκαν είναι:


Χρήστος Ταμπαξής, Ανθή Καραγιάννη, Ανδρέας Κατσαρός, Παύλος Μάμαλος, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Fernandes Che Jon, Μαρία Σταμουλά, Κων/νος Καραούζας, Γιώργος Καπελάκης, Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης, Νικολέτα Παυλίδου, Δημήτριος Ζησίδης, Ιωάννης Κωστάκης, Αριστοτέλης Μαρίνος, Νικόλαος Τσιότρας, Ευθύμιος Καλαράς, Μαρία Λιάσκου, Γεράσιμος Πυλαρινός, Δημήτριος Ανατολίτης, Παντελής Καλόγερος, Αναστασία Καζαντζίδου, Σταμάτης Κοτζιάς, Βασίλης Τσαγκάρης, Θεόδωρος Αλεξάς, Δημήτριος Μίχος, Βασίλης Χρηστοφόρου, Νίκος Πατεράκης, Κωνσταντίνος Φύκας, Γεώργιος Καραμηνάς, Ηλίας Ναλμπάντης, ʼννα Τζήκα, Γεώργιος Παππάς, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Μαρία Κεραμιδά


Επίσης βραβεύτηκαν οι προπονητές και συνοδοί των αθλητών:


Νικόλαος Νεράντζης, Δημήτρης Ιωαννίδης, Ιορδάνης Τραπεζανίδης, Νίκος Σούμπασης, Ελευθερία Τρεσάκη, Αλέξανδρος Νασούλας, Khabazi Tamazi, Ιωάννης Αλεξάκης, Νεκτάριος Γιαλουράκης, Κων/νος Γκρέκας, Ανδρέας Ευσταθίου, Δημήτριος Καζάκης, Δημήτριος Κουτσούκης, Ευθύμιος Κτενίδης, Μαρία Μπαξεβάνη, Μάριος Μπενούκας, Βασίλειος Νικολαράκος, Παναγιώτης Παϊπέτης, Γεώργιος Τζήμας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο