Τον Πέτρο Φιλιππίδη στο ρόλο της Ηλέκτρας πλαισιωμένο από ένα εξαιρετικό επιτελείο ηθοποιών παρακολούθησαν οι φίλοι της κωμωδίας στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


Στιγμιότυπα από την παράσταση «Ωχ Ηλέκτρα» που ανέβηκε στο κατάμεστο Αμαλίειο αμφιθέατρο.


Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ν. Πέππας, με τον πρωταγωνιστή της παράστασης Π. Φιλιππίδη.


Την παρωδία «Ωχ Ηλέκτρα» με ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών επί σκηνής σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη και ʼννας Παναγιωτοπούλου, παρακολούθησαν οι θεατές που κατέκλυσαν το Αμαλίειο αμφιθέατρο στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου. Τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας.


Την υπόθεση του έργου υπογράφει ο Αλέξης Καλλίτσης, βασιζόμενος στις γνωστές αρχαίες τραγωδίες του Σοφοκλή και του Ευριπίδη με κεντρική ηρωίδα την Ηλέκτρα.


Η Ηλέκτρα μη μπορώντας να αντέξει τα δεινά της οικογένειάς της, δηλαδή τις συμφορές του οίκου των Ατρειδών, κατέφυγε στη βοήθεια ψυχολόγου. Η πλοκή μίας πρωτότυπης παρωδίας σε έμμετρο λόγο, με πολλά στοιχεία σύνδεσης με τη σύγχρονη πραγματικότητα, άρχισε να εκτυλίσσεται επί σκηνής προσφέροντας άφθονο γέλιο στο ακροατήριο.


Τα σκηνικά επιμελήθηκε ο Γιώργος Γαβαλάς, τα κοστούμια η Παναγιώτα Κοκορού, τη μουσική ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, τις χορογραφίες η Ελπίδα Νίνου και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος και τους φωτισμούς ο Λευτέρης Παυλόπουλος. Τη μουσική διδασκαλία ανέλαβε ο Παναγιώτης Τσεβάς.


Τους ήρωες του έργου ερμήνευσαν: ο Πέτρος Φιλιππίδης, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, ο Κρατερός Κατσούλης, ο Πάνος Σταθακόπουλος, ο Αλμπέρτο Φάϊς, ο Μάνος Ιωάννου, ο Χρήστος Σπανός, ο Σταύρος Καραγιάννης, και ο Κυριάκος Μαρκάτος.


Το πρόγραμμα του φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου συνεχίζεται την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου με τη συναυλία «Τα τραγούδια του πατέρα μου» και το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου με τη συναυλία «Όλον τον κόσμο γύρισες». Η αυλαία του φεστιβάλ πέφτει την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου με τη συναυλία της Γεωργίας Νταγάκη, και ομάδας καλλιτεχνών.


Για πληροφορίες σχετικά με τις τιμές και τη διαθεσιμότητα των εισιτηρίων για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στη Γραμμή Δημότη 15321, στο τηλεφωνικό κέντρο 213 2038000 του Δήμου Αμαρουσίου, και στο 11876.


Προπώληση εισιτηρίων:
Στα καταστήματα Παπασωτηρίου, Public, Seven Spots, IANOS, Reload Stores
Στο περίπτερο της viva.gr στο The Mall Athens
Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Σταθμός Η.Σ.Α.Π) Μαρούσι
Στα εκδοτήρια του Αμαλιείου (Λεωφ. Κηφισίας 219) την ημέρα της εκδήλωσης και βάσει διαθεσιμότητας
Μέσω της ιστοσελίδας http://www.viva.gr/ με έκπτωση έως 20% και τηλεφωνικά στο 11876


Χορηγοί επικοινωνίας: Realfm97.8, Realnews, Hit-Channel.com, in2life.gr, independent.gr, Media Soup, tralala.gr, Μέντα 88fm, mindradio.gr, e-orfeas,gr, musicity.gr, gossip-tv.gr, Rocking.gr, TheToc.


Χορηγός διοργάνωσης: Ι.ΚΤΕΟ Κόμβος Κηφισίας


Την οργάνωση παραγωγής έχει η εταιρία Action Εστί.


Πληροφορίες θα υπάρχουν διαθέσιμες, επίσης, στον διαδικτυακό τόπο:http://www.festivalamarousiou.gr/, και στο facebook.com/FestivalAmarousiou


Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2014
Χώρος: Υπαίθριος Χώρος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Αμαλιείου (Λεωφ. Κηφισίας 219)


Έναρξη παραστάσεων: 8:30 μ.μ.              


 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο