Τον λαογράφο και ιστορικό Δ. Κολέτσου, τίμησε για το συγγραφικό του έργο, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Το συγγραφικό έργο του λαογράφου και ιστορικού Δημήτρη Κολέτσου, παρουσιάστηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποίησε το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου. Στην εκδήλωση παρέστη και ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης.

Συλλογές από ποιήματα και δημοτικά τραγούδια, θησαυροί παροιμιών αποτελούν μέρος της συγγραφικού έργου του Δημήτρη Κολέτσου που μέσα από την έρευνα και την καταγραφή του κρατά ζωντανό ό,τι αφορά στην παράδοση, στα ήθη και στα έθιμα του τόπου μας.

«Σε μία κοινωνία που τρέχει με ταχείς ρυθμούς, το δημοτικό τραγούδι συνεχίζει να ρίχνει τις φωτεινές του δέσμες στο μέλλον. Το δημοτικό μας τραγούδι είναι, αυτό καθ’ αυτό, ένας θησαυρός αμύθητος που συντελεί στην εθνική μας αυτογνωσία, και γι’ αυτό οφείλουμε να τον διαφυλάξουμε και να τον παραδώσουμε στους νέους με την ευχή και την ελπίδα να τον διατηρήσουν αμείωτο. Οι παροιμίες που εδώ και αιώνες κληρονομούνται από στόμα σε στόμα και από γενιά σε γενιά, είναι ένα λαογραφικό είδος λόγου από τα πλέον ζωντανά, σπουδαία και χρήσιμα της λαϊκής μας παράδοσης, ένας λαογραφικός θησαυρός που βοήθησε να διασωθούν εθνικά λαογραφικά στοιχεία από την άγνοια και την αφάνεια. Ο Έλληνας πρέπει να πορευτεί τον δικό του δρόμο μέσα από την επιστροφή στις παραδόσεις του και άνθρωποι όπως ο Δημήτρης Κολέτσος που μέσα από το έργο του κρατούν ζωντανούς τους θησαυρούς αυτούς, έχουμε χρέος ηθικό να τους τιμούμε και να τους ευχαριστούμε για την προσφορά τους στο έθνος μας» ανέφερε ο κ. Πατούλης, στον χαιρετισμό του.

Με την ευκαιρία της τιμητικής εκδήλωσης για τον συγγραφέα, λαογράφο και ιστορικό Δ. Κολέτσο, ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, του προσέφερε ένα λεύκωμα με την ιστορία και φωτογραφίες από την πόλη του Αμαρουσίου του τότε και του σήμερα.

Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης συμμετείχαν η χορωδία του Συλλόγου Δασκάλων Βορείων Προαστίων «Οι Ρίζες», και το μουσικό συγκρότημα του πατρός Κατσούλη «Ηχαγωγός».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, οι Αντιδήμαρχοι Ρένα Χαλιώτη, Σπύρος Σταθούλης, Δημήτρης Καρλαύτης, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Πέππας, και Πέτρος Κόνιαρης.

 

 

Σχετικά αρχείαΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ενώ προσφέρει ένα λεύκωμα του Αμαρουσίου στον συγγραφέα Δ. Κολέτσο.


Στιγμιότυπα από τη διάρκεια της εκδήλωσης. (1)


Στιγμιότυπα από τη διάρκεια της εκδήλωσης. (2)


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον συγγραφέα Δ. Κολέτσο, τους δημοτικούς συμβούλους Π.Κόνιαρη, και Ν. Πέππα, και τον πατέρα Χρ. Κατσούλη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο