Τον Ιερό Κλήρο της πόλης και τους εκπροσώπους της Εκκλησίας τίμησε ο Δήμος Αμαρουσίου την Κυριακή της Ορθοδοξίας

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Η από κοινού δράση μας με την Εκκλησία, ενδυναμώνει την προσπάθειά μας και προσφέρει ελπίδα στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας

Επίσημο γεύμα προς τιμήν του Ιερού Κλήρου της πόλης και των εκπροσώπων της Εκκλησίας παρέθεσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ  κ. Γιώργος Πατούλης, ανήμερα της Κυριακής της Ορθοδοξίας, κατά την οποία γιορτάζεται το κορυφαίο γεγονός της Αναστήλωσης των Ιερών Εικόνων.

Η παραχώρηση επίσημου γεύματος από τη Διοίκηση του Δήμου προς τον τοπικό Κλήρο, όπως είθισται κάθε χρόνο, αποτελεί πράξη σεβασμού και αναγνώρισης της σημαντικής προσφοράς της Εκκλησίας στην κοινωνία και δείγμα της αγαστής σχέσης και συνεργασίας των δύο φορέων. 

Συνδαιτυμόνες στο επίσημο γεύμα ήταν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης, Αρχιμανδρίτης Νικάνωρ, εκπρόσωποι του Ιερού Κλήρου από τους Ενοριακούς Ναούς της πόλης, μέλη των εκκλησιαστικών συμβουλίων, εκπρόσωποι της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη, μεταφέροντας το μήνυμά του, μίλησε για το μεγάλο γεγονός της αναστήλωσης των Ιερών Εικόνων, που αποτέλεσε θρίαμβο για την Ορθοδοξία, εκφράζοντας παράλληλα θερμές ευχαριστίες προς το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη για το σεβασμό και την τιμή που περιβάλλει την Εκκλησία , αλλά και τους εκπροσώπους της στις κατά τόπους ενορίες, πράξη αμοιβαίας ωφελείας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία, αλλά την τοπική κοινωνία.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης στο καλωσόρισμα του ευχαρίστησε άπαντες για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση του Δήμου Αμαρουσίου και επεσήμανε το σημαντικό ρόλο του δεσμού της Εκκλησίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
«Με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την κοινωνική και οικονομική κρίση, η αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με την Εκκλησία θα συνεχιστεί, έχοντας ως Τοπική Αυτοδιοίκηση στο επίκεντρο τον άνθρωπο και προτεραιότητά μας την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας. Η από κοινού δράση μας με την Εκκλησία, ενδυναμώνει την προσπάθεια μας και προσφέρει ελπίδα στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας.»  

Στο γεύμα παρακάθισαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Ρένα Χαλιώτη, Σπύρος Σταθούλης, Γεώργιος Ζήκος, Αθανάσιος Βελής, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αθανάσιος Βλαχοπιώτης, Νικόλαος Πέππας, Παναγιώτης Βραχνός, Δημήτρης Σμυρνής, Ελένη Λέκκα, Στέφανος Τσιπουράκης, Δημήτρης Καρλαύτης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Ευθύμιος Τσίγκας, Πέτρος Κόνιαρης, Μιχάλης Παπαδόπουλος,  Ελένη Βλάχου- Σταματάκη, Αικατερίνη Ψάλτη και Δημήτριος Κορομπίλης. 

 

Σχετικά αρχείαΤον Ιερό Κλήρο της πόλης και τους εκπροσώπους της Εκκλησίας τίμησε ο Δήμος Αμαρουσίου την Κυριακή της Ορθοδοξίας_1


Τον Ιερό Κλήρο της πόλης και τους εκπροσώπους της Εκκλησίας τίμησε ο Δήμος Αμαρουσίου την Κυριακή της Ορθοδοξίας_2


Τον Ιερό Κλήρο της πόλης και τους εκπροσώπους της Εκκλησίας τίμησε ο Δήμος Αμαρουσίου την Κυριακή της Ορθοδοξίας_3


Τον Ιερό Κλήρο της πόλης και τους εκπροσώπους της Εκκλησίας τίμησε ο Δήμος Αμαρουσίου την Κυριακή της Ορθοδοξίας_4

Μετάβαση στο περιεχόμενο