Τον ετήσιο Μαραθώνιο Δρόμο προς τιμή του Σπύρου Λούη καθιερώνει ως θεσμό ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Print Friendly, PDF & Email


 

Γ. Πατούλης: Με τη θέσπιση του μαραθωνίου δρόμου και του λαϊκού ανώμαλου δρόμου τιμούμε τον άνθρωπο και αθλητή, νικητή του Μαραθωνίου στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες, τον Σπύρο Λούη και αναδεικνύουμε την πλούσια Ολυμπιακή ιστορία της πόλη μας


Δύο νέες αθλητικές διοργανώσεις θεσπίζει ο Δήμος Αμαρουσίου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης στο Μαρουσιώτη αθλητή Σπύρο Λούη, που τίμησε τη γενέτειρα του και έγινε εθνικό σύμβολο, καθιερώνοντας παγκοσμίως το Μαραθώνιο δρόμο, ένα από τα πιο όμορφα, αλλά και τα πιο δύσκολα αθλήματα.

Από την ʼνοιξη του 2009 θα διεξάγεται στο Μαρούσι ο Ετήσιος Μαραθώνιος Δρόμος « Σπύρος Λούης » σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων αθλητών.

Επίσης θα διεξάγεται Λαϊκός Ανώμαλος Δρόμος τα « Λούεια » σε συνεργασία με το Δήμο Μαραθώνα και άλλους παράγοντες.

Με την παρέμβασή μας αυτή στα αθλητικά δρώμενα τονίζει ο κ. Δήμαρχος «τιμούμε τον άνθρωπο και αθλητή, νικητή του Μαραθωνίου στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες και παράλληλα, αναδεικνύουμε τα ιδιαίτερα στοιχεία της πόλη μας και την πλούσια Ολυμπιακή της ιστορία.

Με την θέσπιση των δύο αθλητικών διοργανώσεων του Μαραθωνίου Δρόμου και του λαϊκού ανώμαλου δρόμου, την τοποθέτηση πρόσφατα του ανδριάντα του Σπύρου Λούη στην κεντρική είσοδο της πόλης, τη λειτουργία της Ολυμπιακής Πινακοθήκης, που φιλοξενεί σημαντικά εκθέματα, το Ολυμπιακό Στάδιο που διεξήχθησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 και ανήκει στα διοικητικά όρια της πόλης μας επιδιώκουμε να είναι η γενέτειρα του Σπύρου Λούη τόπος συνάντησης αθλητών, φιλάθλων και επισκεπτών που θα εμπνεύσει τη νέα γενιά στα ιδανικά που συμβολίζει ο Ολυμπισμός. Να συμβάλουμε και εμείς ως Δημοτική Αρχή στη μεγάλη προσπάθεια για τη διάδοση του Ολυμπιακού Πνεύματος και των πανανθρώπινων ιδανικών.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο