Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου συζητήθηκε στην πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, παρόντος του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, σχολιάζοντας, στην πρώτη αυτή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2011.
|download file .jpg 99 KB|


Σε κλίμα συναίνεσης πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, που απαρτίζεται από φορείς αλλά και κατοίκους της πόλης, με θέμα τη συζήτηση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Αμαρουσίου για το 2011. Στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε παρόντος του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, και στελεχών της Διοίκησης, ακούστηκαν οι απόψεις αλλά και οι προτάσεις των συμμετεχόντων φορέων αλλά και των λοιπών παρευρισκομένων συλλόγων.


Ανοίγοντας τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης και αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαβούλευσης Στέφανος Τσιπουράκης, μίλησε με θετικά σχόλια για το νέο αυτό θεσμό που εισάγει ο ‘Καλλικράτης’. Το θεσμό χειροκρότησε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, χαρακτηρίζοντας τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης ως ένα καλό βήμα για την προώθηση των θεμάτων της πόλης, που τον βρίσκει σύμφωνο παρά τη διαφωνία του, όπως σημείωσε, σε πολλά άλλα από τα σημεία του καλλικρατικού σχεδίου. Χαρακτήρισε μάλιστα τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης ως κάτι γνώριμο επί της ουσίας για την πόλη του Αμαρουσίου αφού ήδη από την πρώτη τετραετία η Δημοτική Αρχή έχει προωθήσει το διάλογο και τη συνεργασία με τους συλλόγους. Όσον αφορά τους συλλόγους που δεν αποτελούν μέλη της επιτροπής διευκρίνισε ότι μπορούν να παραβρίσκονται και να διατυπώνουν τις απόψεις τους καθώς οι συνεδριάσεις αυτές είναι ανοικτές. Παράλληλα ο κ. Πατούλης έθεσε το θέμα της κοινής εκπροσώπησης στην επιτροπή στην περίπτωση που μία περιοχή διαθέτει περισσότερους του ενός συλλόγους.       


Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση, από την προϊσταμένη τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, κ. Πρωτόπαπα, του τεχνικού προγράμματος για το 2011, στο οποίο εντάσσονται μια σειρά από νέα και συνεχιζόμενα έργα υποδομής και ανάπτυξης.


Σχολιάζοντας το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου ο Γιώργος Πατούλης, το χαρακτήρισε ‘ισορροπημένο και προσαρμοσμένο, δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας, με όσο το δυνατόν πληρέστερη κάλυψη όλων των περιοχών του Αμαρουσίου’. Κλείνοντας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου, την τεχνική υπηρεσία, την υπηρεσία οικονομικών, αλλά και την πολεοδομία, για την πολύτιμη συνεισφορά τους στη σύνταξη του τεχνικού προγράμματος του Δήμου και ευρύτερα για την προσφορά τους μέσα από την εργασία τους προς την πόλη.


Κατόπιν, στις παρατηρήσεις που υποβλήθηκαν από τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης σχετικά με έργα ομβρίων υδάτων, αποχέτευσης και πεζοδρόμησης σε συγκεκριμένες για τα οποία ο κ. Πατούλης, απάντησε ότι θα ληφθούν υπόψη και θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, με μόνους παρόντες από την αντιπολίτευση τους συμβούλους του συνδυασμού ‘Κόντρα στον Καιρό’, κ.κ. Μαγιάκη και Κούκουζα, το τεχνικό πρόγραμμα εγκρίθηκε ομόφωνα, με δύο εκ των ψήφων να είναι θετικές ‘με επιφύλαξη προκειμένου να ενημερωθούν τα Δ.Σ. των Συλλόγων.   
Παρόντες στη συνεδρίαση από μέρους της Διοίκησης του Δήμου ήταν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Μιχάλης Χρηστάκης, οι αντιδήμαρχοι Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων Νίκος Πέππας, Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης, Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της πόλης Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Διοικητικών Υπηρεσιών & Δημοτικών Προμηθειών Ευάγγελος Κάββαλος, ο υπεύθυνος για την επικοινωνία με τους συλλόγους και φορείς της πόλης Δημήτρης Καρλαύτης.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων, καθώς και εκλεγμένα μέλη της επιτροπής.
Ειδικότερα συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους συλλόγους:  
Εξωραϊστικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαρουσίου, Εξωραϊστικός-Πολιτιστικός Σύλλογος ʼνω Αμαρουσίου ‘ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ’, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Σύλλογος Πελοποννησίων Αμαρουσίου, Εκπολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος ‘ΤΑ ΑΝΑΒΡΥΤΑ’, Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, Σ.Ε.Π. Αμαρουσίου – Πεύκης – Μελισσίων, Ένωση Κρητών Βορείων Προαστείων ‘Ο ΚΡΗΤΑΓΕΝΗΣ ΖΕΥΣ’, Εξωραϊστικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Στούντιο Α΄ Αμαρουσίου, Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμαρουσίου ‘Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ’, Σύλλογος Γυναικών Αμαρουσίου ‘ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ’, Εμπορικός Σύλλογος Αμαρουσίου, Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγ.Φιλοθέης Αμαρουσίου ‘Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ’, Εξωραϊστικός Σύλλογος Αναβρύτων Αμαρουσίου ‘Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ’Εξωραϊστικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Λέσβου, Σύλλογος ‘ΑΘΜΟΝΕΩΝ’, Ένωση Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αμαρουσίου, Εκδρομικός & Περιηγητικός Σύλλογος Αμαρουσίου, Σύλλογος Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων ‘Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ’, Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου ‘ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗΣ’, Σωματείο Εργατοτεχνικού Προσωπικού Δήμου Αμαρουσίου, Σύλλογος Εργατικών Πολυκατοικιών ‘ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ’, Σύλλογος Πολυδρόσου, Εξωραϊστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κατοίκων Αγ.Θωμά, Εξωραϊστικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικού Αμαρουσίου, Εξωραϊστικός-Εκπολιτιστικός Σύλλογος ‘Ο ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ’, Εξωραϊστικός-Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Ζωοδόχος Πηγή’ Ψαλίδι Αμαρουσίου, Σύλλογος Μέριμνας Γήρατος, Πολιτιστικός Σύλλογος Μυτηληνιών ‘Ο Νόστος’, Τοπικός Σύλλογος Νέων, Γυμναστικός Σύλλογος Αμαρουσίου (Γ.Σ.Α.), ΝΙΚΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ.


Τα εκλεγμένα μέλη της επιτροπής που συμμετείχαν είναι οι κ.κ. Ααρών Βασίλειος –  τακτικό μέλος, Αβραάμ Αλεξάνδρα – τακτικό μέλος, Αρκάς Δημήτριος – τακτικό μέλος, Καρατσώλη Αικατερίνη – τακτικό μέλος, Παπαδοπούλου Αγγελική – τακτικό μέλος, Στρατάκη Ελένη – αναπληρωματικό μέλος, Χανιώτης Παναγιώτης – αναπληρωματικό μέλος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο