Το σύνθημα για την έναρξη της φετινής «Παραμυθοπαρέας» του Δήμου Αμαρουσίου έδωσε ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, στην πρώτη συνάντηση της παιδικής ομάδας

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τους Αντιδημάρχους Ν. Πέππα, και Δ. Καμπούκο, και τη συγγραφέα, νηπιαγωγό Μ. Καββαδά, στην έναρξη της φετινής παιδικής ομάδας «Παραμυθοπαρέα».

Στιγμιότυπα από τα δρώμενα στην «Παραμυθοπαρέα» του Δήμου Αμαρουσίου.


Στη «Χώρα Χωρίς Σχολεία» με τη συγγραφέα Μαριλένα Καββαδά, ταξίδεψε στο πρώτο της ταξίδι για φέτος


Την «εκκίνηση» για το φετινό ταξίδι της «Παραμυθοπαρέας» του Δήμου Αμαρουσίου, της παιδικής ομάδας για τη φιλαναγνωσία, τη δημιουργική έκφραση και τη φαντασία, έδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, βρισκόμενος κοντά στα παιδιά και στους γονείς τους στην πρώτη τους συνάντηση για αυτή τη σχολική χρονιά.


Τα παιδιά, με συντονίστρια τη συγγραφέα, νηπιαγωγό και χορογράφο Μαριλένα Καββαδά, γιόρτασαν μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, που έχει καθιερωθεί για τις 5 Οκτωβρίου, και ευχαριστήθηκαν ένα περιπετειώδες «Ταξίδι στη Χώρα Χωρίς Σχολεία» για να επιστρέψουν με μεγαλύτερη αγάπη στο σχολείο.


Χαιρετίζοντας την έναρξη του νέου ταξιδιού της «Παραμυθοπαρέας» για τη φετινή σχολική χρονιά ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, σημείωσε: «Η «Παραμυθοπαρέα» έχοντας κερδίσει τη συμπάθεια εκατοντάδων μικρών παιδιών στην πόλη μας, συνεχίζει και φέτος με το ίδιο αμείωτο ενδιαφέρον μέσα από το παιχνίδι να παρασύρει τα παιδιά σε ένα μοναδικό ταξίδι προς τη γνώση και την καλλιέργεια της αγάπης για τη μάθηση. Περισσότερα από 100 παιδιά συμμετέχουν ήδη στην «Παραμυθοπαρέα» μας και το ενδιαφέρον βαίνει αμείωτο. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε πολλές αντίστοιχες τέτοιες ομάδες στην πόλη μας προσφέροντας σε ακόμη περισσότερα παιδιά τη δυνατότητα αυτής της εμπειρίας».


Παρόντες στην πρώτη συνάντηση της «Παραμυθοπαρέας» ήταν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Καμπούκος, καθώς και πλήθος γονέων.


Κάθε «Παραμυθοπαρέα» συναντιέται συστηματικά ένα κυριακάτικο πρωινό κάθε μήνα για να διαβάζει, να παίζει, να δημιουργεί και να γνωρίζει καταξιωμένους δημιουργούς από τον κόσμο του βιβλίου και των παραμυθιών.


Οι ενδιαφερόμενοι γονείς με παιδιά ηλικίας από 4 έως 8 ετών που επιθυμούν να γίνουν φίλοι της «Παραμυθοπαρέας» Αμαρουσίου μπορούν να επικοινωνούν με το τηλ. 210 80 56 314 του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού από 9:30 π.μ. έως 3:30 μ.μ. για να δηλώσουν συμμετοχή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο