Το Σικιαρίδειο Ίδρυμα επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, με φίλους και γονείς των παιδιών του Σικιαριδείου ιδρύματος.
|download file .jpg 104Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης με τον Πρόεδρο του Σικιαριδείου Ιδρύματος Μ.Σιγουράκο.
|download file .jpg 148Kb|


Το Σικιαρίδειο Ίδρυμα ειδικής αγωγής και επαγγελματικής κατάρτισης παιδιών με νοητική υστέρηση, επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, όπου με ιδιαίτερη θέρμη τον υποδέχτηκαν ο πρόεδρος, οι εκπαιδευτικοί αλλά και τα παιδιά του ιδρύματος.
Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Δημάρχου, ο πρόεδρος του ιδρύματος, Μανώλης Σιγουράκος, ευχαρίστησε το Δήμο Αμαρουσίου για τη σημαντική υποστήριξη του ιδρύματος σε επίπεδο εξοπλισμού, χρηματοδότησης αλλά και για την παιδική χαρά που κατασκεύασε για τις ανάγκες των παιδιών που φιλοξενούνται στο χώρο. Προσωπικά εξήρε τον Δήμαρχο για τη συμβολή αυτή, για τον ανθρωπισμό αλλά και την ευαισθησία του απέναντι στα παιδιά.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, δεσμεύτηκε ότι η καλή συνεργασία θα συνεχιστεί, εκφράζοντας, παράλληλα, την πρόθεση για περαιτέρω πρωτοβουλίες. «Θέλουμε να στηρίξουμε το ίδρυμα με ακόμη περισσότερες ενέργειες και δράσεις με στόχο όπου μπορούμε να υπερκεράσουμε τις ελλείψεις της κεντρικής εξουσίας προσφέροντας ουσιαστική χείρα βοηθείας στα παιδιά αυτά αλλά και στις οικογένειές τους».

 Αποτελείται από προεπαγγελματικά εργαστήρια για αποφοίτους δημοτικού ηλικίας 12-16 ετών καθώς και εργαστήρια επαγγελματικής κατάρτισης για εφήβους 16-25 ετών με νοητική υστέρηση – μαθησιακές δυσκολίες. Σκοπός είναι η απόκτηση γνώσεων καθώς και η ανάδειξη κάθε δεξιότητας που θα δώσει τη δυνατότητα για επαγγελματική αποκατάσταση.

Το Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Αμαρουσίου συνεργάζεται επί σειρά ετών με το Σικιαρίδειο Ίδρυμα μέσα από την εφαρμογή σε αυτό, προγραμμάτων προσαρμοσμένης φυσικής αγωγής και αθλητισμού, τα οποία πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής. Σκοπός των παραπάνω προγραμμάτων είναι η ομαλή και αβίαστη ψυχοσωματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών με νοητική υστέρηση.
   


        

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο