Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου κατά της εγκατάστασης μονάδας του Ο.ΚΑ.ΝΑ στο ΚΑΤ, επέδωσε ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, στο Διοικητή του Νοσοκομείου Ευαγ. Παπαφράγκα

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με το Διοικητή του ΚΑΤ Ευάγγελο Παπαφράγκα, κατά την επίδοση του ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου.
|download file .jpg 73 Kb|


Σύσσωμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στηρίζει το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου

Στο γραφείο του Διοικητή του νοσοκομείου ΚΑΤ Ευάγγελου Παπαφράγκα, μετέβη το πρωί ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργος Πατούλης, όπου προσωπικά του επέδωσε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου κοινοποιώντας του τη ρητή αντίθεση του Δήμου Αμαρουσίου στην εγκατάσταση μονάδας του Ο.ΚΑ.ΝΑ εντός του νοσοκομείου ΚΑΤ. Εν συνεχεία ο Γιώργος Πατούλης, είχε επαφές με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, το οποίο συνολικά τάχθηκε κατά της συγκεκριμένης απόφασης του Υπουργείου Υγείας στηρίζοντας σύσσωμοι οι εργαζόμενοι τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Γιώργος Πατούλης, ενημέρωσε τον επικεφαλής του νοσοκομείου ότι ο Δήμος Αμαρουσίου έχει κοινοποιήσει το ψήφισμα στο Γραφείο Πρωθυπουργού, στο Γραφείο του Υπουργού Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στους Αρχηγούς των κομμάτων αλλά και στο Δήμο Κηφισιάς. Επίσης, του κατέστησε σαφές ότι Δήμος και τοπική κοινωνία δεν πρόκειται να δεχθούν την εγκατάσταση της συγκεκριμένης μονάδας στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου εξήγησε στο Διοικητή του Κ.Α.Τ τους λόγους για τους οποίους μία τέτοια απόφαση τους βρίσκει αντίθετους. «Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αντιμετωπίζει αυτό το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα με πλήρη προχειρότητα και ανευθυνότητα. Χωρίς καμία διαβούλευση και επιστημονική τεκμηρίωση, χωρίς ούτε καν να έχει λάβει υπ’ όψιν την ήδη επιβαρυμένη περιοχή γύρω από το ΚΑΤ, λαμβάνει ερήμην των κατοίκων της περιοχής αποφάσεις αλλάζοντας άρδην την καθημερινότητα τους. Είμαστε υπέρ της πρόληψης και θεωρούμε ότι για την απεξάρτηση πρέπει να λαμβάνονται όλα τα επιστημονικά μέτρα για τη δημιουργία τέτοιων κέντρων σε περιοχές έξω από τον αστικό ιστό».

Αναφερόμενος στις επόμενες κινήσεις, εστίασε στα μέτρα που θα λάβει ο Δήμος Αμαρουσίου από κοινού με όμορους δήμους, και συγκεκριμένα στη συνεργασία με το Δήμο Κηφισιάς για την πολεοδομική σημειακή τροποποίηση της εν λόγω ενότητας, με αλλαγή του συντελεστή δόμησης από 0,6 σε 0,5, και για την απόφαση αναστολής οικοδομικών αδειών για το Ο.Τ. 96 του ΚΑΤ.

Τέλος, ο κ. Πατούλης, ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου είναι έτοιμος να προσφύγει στη Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας τη συγκεκριμένη απόφαση, στην περίπτωση που το Υπουργείο Υγείας δεν ματαιώσει τα σχέδια του.

Μετάβαση στο περιεχόμενο